vrijdag , 24 mei 2024

Eerste Tecnam P2012 voor Australische chartermaatschappij

Tecnam heeft vandaag aangekondigd dat Torres Strait Air (TSA), gevestigd op Horn Island in het uiterste noorden van Queensland, de primeur in Australië heeft met de aanschaf van de Tecnam P2012 Traveller. Dit vliegtuig, uitgerust met twee motoren en elf zitplaatsen, vertegenwoordigt een belangrijke versterking voor de regionale luchtvaart.

Levering en financiële details

TSA staat gepland om in mei en juni 2024 twee P2012-vliegtuigen in ontvangst te nemen. Bovendien heeft het bedrijf opties voor drie STOL-versies (Short Takeoff and Landing) van de Traveller, in een overeenkomst met een waarde van meer dan 22 miljoen Australische dollars. De financiering van deze aankoop wordt verzorgd door het Indigenous Fund van de National Australia Bank, een mogelijkheid die aan TSA is voorgesteld door Hallmarc Aviation, de verkoopvertegenwoordiger van Tecnam in Australië.

Voordelen en operationeel gebruik

Francesco Sferra, belast met de verkoop en zakelijke ontwikkeling van de Tecnam P2012, wijst op de wereldwijde vraag naar het toestel en de aanzienlijke interesse vanuit Australië. Daniel Takai, CEO van TSA, benadrukt de veiligheid, het comfort en de veelzijdigheid van de Traveller, essentieel voor de uitdagende omstandigheden in de Torres Strait.

Toekomstverwachtingen

Michael Loccisano, CEO van Hallmarc Aviation, gelooft dat de Traveller een verouderde vloot zal vervangen en de norm zal stellen in de Australische luchtvaart, dankzij de uitmuntende prestaties, het ontwerp en de kostenefficiëntie van het vliegtuig. Er wordt verwacht dat het aantal P2012 Travellers in Australië zal toenemen.

Over Torres Strait Air en Hallmarc Aviation

TSA, geleid door Australië’s eerste commerciële piloot uit de Torres Strait Islander gemeenschap, Daniel Takai, speelt een sleutelrol in het vervoer van en naar de Torres Strait gemeenschappen. Hallmarc Aviation, met haar thuisbasis in Melbourne, fungeert als de verkoopagent voor de Tecnam P2012 Traveller in Australië en vertegenwoordigt tevens andere Tecnam-modellen in diverse regio’s.

Deze samenwerking vormt een belangrijke mijlpaal in de Australische luchtvaart, belovend voor innovatie en verbeterde dienstverlening aan de gemeenschappen in de Torres Strait.