vrijdag , 24 mei 2024

Schiphol ziet reizigersaantal stijgen

Schiphol verwacht tijdens de meivakantie van 2024 een stijging van bijna 10% in het aantal reizigers. Gemiddeld vertrekken er per dag ruim 70.000 passagiers, een toename vergeleken met 64.500 vorig jaar. Vooral aan het begin van de vakantiepiek worden aantallen boven de 80.000 verwacht.

Voorlichting en voorbereiding

Net als voorgaande jaren zet Schiphol een voorlichtingscampagne op om reizigers te informeren over de beste voorbereidingen voor hun reis. Tips over kledingkeuze, bagage inpakken en actuele wachttijden worden via Schiphol.nl en de Schiphol-app gedeeld. Ook wordt geadviseerd ruim van tevoren aanwezig te zijn: 2 uur voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale vluchten.

Investering in nieuwe securityscanners

Schiphol heeft alle 53 securityscanners vervangen door nieuwe, snellere modellen om de veiligheidscontroles efficiënter te laten verlopen. Deze nieuwe scanners, voorzien van de laatste technologieën, bieden zowel meer veiligheid als comfort aan reizigers en beveiligers. Met de scanners is de noodzaak voor handmatige fouilleringen verminderd, terwijl de veiligheidseisen gehandhaafd blijven.

Door de investeringen in technologie en informatievoorziening streeft Schiphol ernaar om ondanks de drukte, de doorstroming van passagiers soepel te laten verlopen.