vrijdag , 24 mei 2024

Wijzigingen top KLM tijdens AVA

Tijdens de jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering (AVA) van KLM in Amstelveen hebben de aandeelhouders verschillende sleutelbenoemingen doorgevoerd. Twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen en een nieuwe Chief Financial Officer (CFO) zijn benoemd.

Afscheid van ervaren leden

Cees ’t Hart, die tien jaar deel uitmaakte van de Raad van Commissarissen en sinds 2019 als voorzitter diende, heeft afscheid genomen. Hij wordt vervangen door Wiebe Draijer, een ervaren bestuurder met een verleden bij Rabobank en McKinsey. Ook Pierre-François Riolacci, lid sinds 2016, wordt vervangen door Frédéric Gagey, een veteraan in de luchtvaartindustrie.

Nieuwe CFO benoemd

Bas Brouns is benoemd tot de nieuwe CFO van KLM, ter vervanging van Erik Swelheim wiens termijn ten einde is gekomen. Brouns, die al 28 jaar bij KLM werkzaam is, neemt de financiële leiding over in een cruciale tijd voor het bedrijf.

CEO KLM over de benoemingen

Marjan Rintel, CEO van KLM, uitte haar waardering voor het werk van de vertrekkende bestuursleden en verwelkomde de nieuw benoemde leden. Zij benadrukte de continuïteit en toewijding waarmee de nieuwe leden de toekomst van KLM zullen vormgeven.