donderdag , 23 mei 2024

IndiGo bestelt 30 Airbus A350-900 vliegtuigen

IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India, heeft een definitieve bestelling geplaatst voor 30 Airbus A350-900 vliegtuigen. Deze bestelling zal IndiGo helpen haar internationale netwerk uit te breiden naar langeafstandsbestemmingen.

Groei van de Indiase luchtvaartmarkt

India, de snelst groeiende grote luchtvaartmarkt ter wereld, staat aan de vooravond van een internationale reistrend als gevolg van de groeiende economie en stijgende huishoudelijke inkomens. De A350 is perfect gepositioneerd om aan de ambities van het land voor langeafstandsreizen te voldoen. De keuze voor de A350 bevestigt opnieuw IndiGo’s vertrouwen in Airbus en valideert het vliegtuig als de onbetwiste leider in langeafstandsluchtvaart.

Toekomst van IndiGo

“Dit historische moment markeert een nieuw hoofdstuk voor IndiGo en zal de toekomst van zowel de luchtvaartmaatschappij als de Indiase luchtvaart verder vormgeven,” zei Pieter Elbers, CEO van IndiGo. “Met een vloot van 30 Airbus A350-900 vliegtuigen kan IndiGo de volgende fase ingaan om een van de toonaangevende wereldwijde luchtvaartspelers te worden. Wij zijn trots op onze positie als voorkeursluchtvaartmaatschappij van India en op het bieden van connectiviteit aan onze klanten, binnen en buiten India.”

Partnerschap met Airbus

“Een oprecht dankwoord aan IndiGo voor het opnieuw vertrouwen in Airbus, en aan onze respectieve teams die deze overeenkomst voor 30 A350’s hebben onderhandeld,” zei Benoît de Saint-Exupéry, Airbus EVP Sales, Commercial Aircraft. “IndiGo’s eerste bestelling voor widebody-vliegtuigen opent een spannend nieuw hoofdstuk in onze nauwe samenwerking. We zijn trots dat onze brandstofefficiënte, next-generation A320 Family de binnenlandse luchtvaart in India heeft getransformeerd, en dat de A350 nu klaar staat om hetzelfde succes te repliceren op langeafstandsroutes.”

Airbus en Indiase luchtvaart

Airbus-producten en -diensten hebben meer dan een halve eeuw bijgedragen aan de groei van de Indiase civiele luchtvaartsector. Terwijl de Airbus A320 Family de democratisering van het luchtvervoer in India ondersteunt, is de A350 het referentievliegtuig geworden om het volledige potentieel van de internationale markt voor Indiase luchtvaartmaatschappijen te ontsluiten.

Voordelen van de A350

De A350 is het meest moderne en efficiënte widebody-vliegtuig in de categorie van 300-410 zitplaatsen. Het ontwerp van de A350 omvat geavanceerde technologieën en aerodynamica die ongeëvenaarde efficiëntie en comfort bieden. De nieuwe generatie motoren en het gebruik van lichtgewicht materialen zorgen voor een voordeel van 25 procent in brandstofverbruik, operationele kosten en kooldioxide (CO2) uitstoot in vergelijking met vorige generatie concurrerende vliegtuigen.