vrijdag , 24 mei 2024

Tecnam P-Mentor krijgt FAA certificering

De Tecnam P-Mentor heeft vandaag de volledige Type Certificering ontvangen van de Federal Aviation Administration (FAA) onder nummer A00067IB voor Part 23 van de FAA-regelgeving. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor Tecnam, die nu klaar is om leveringen aan vliegscholen in de Verenigde Staten te starten.

Eerste leveringen aan vliegscholen

De eerste twintig toestellen worden geleverd aan HCH Aviation in samenwerking met Stephen F. Austin State University in Austin, Texas. Vervolgens zullen Kilo Charlie Aviation in New Century, Kansas en EpicSky Flight Academy in Des Moines, Iowa de P-Mentor ontvangen.

Kenmerken van de P-Mentor

De P-Mentor is een tweezitter, aangedreven door de Rotax 912isC3-motor, en uitgerust met de Garmin G3X IFR touch screen suite met PBN/RNAV/AFCS capaciteiten. Dit maakt het toestel volledig in overeenstemming met de nieuwste CS-23 EASA en FAA amendementen. De P-Mentor biedt een complete oplossing voor vliegscholen, van de eerste vlucht tot en met de commerciële piloot met instrumentbevoegdheid (CPL-IR) training op één platform.

Ontworpen voor efficiëntie

Het toestel beschikt over een variabele spoedpropeller, een gesimuleerde intrekbare landingsgestel en een optionele ballistische parachute. Dankzij de grote brandstofcapaciteit kunnen vliegscholen de hele dag vliegen zonder bij te tanken, wat de operationele waarde verhoogt. De P-Mentor heeft een brandstofverbruik van slechts 3,70 US Gal/h (14 lt/h), wat bijdraagt aan zeer lage operationele kosten, gemiddeld $65 per uur.

Compleet trainingsplatform

De P-Mentor is geschikt voor volledige PPL, IR en UPRT trainingen, met goedgekeurde PBN/RNAV en AFCS mogelijkheden. Dit alles met ongekend laag brandstofverbruik en emissies, wat de winstgevendheid van Tecnam-vloten verder vergroot. Tot nu toe zijn er meer dan honderd P-Mentors geleverd in achttien landen wereldwijd, wat bewijst dat dit platform geschikt is voor verschillende bedrijfsplannen en weersomstandigheden.

Innovatie in de vliegopleiding

Het betreden van de markt door de P-Mentor wordt met veel enthousiasme ontvangen door vliegscholen die op zoek zijn naar vervanging voor de verouderde FAR23/CS23 IFR trainingsvliegtuigen. Dit nieuwe vliegtuig zal tal van winstgevende mogelijkheden openen binnen de vliegopleidingsmarkt en de opleidingsparadigma’s revolutioneren.

Tecnam’s Managing Director, Giovanni Pascale Langer, zegt: “De FAA-certificering van de P-Mentor is een andere belangrijke mijlpaal voor het Tecnam-team. We kijken ernaar uit om samen te werken met alle Amerikaanse vliegscholen om de kwaliteit van de opleiding te verbeteren en hen te helpen de kosten per uur laag te houden.”

Milieuvriendelijke vloot

De Tecnam-vloot staat bekend om haar efficiëntie, prestaties en waarde, terwijl ze voldoet aan de nieuwste certificeringsnormen. Tecnam biedt ‘de groenste vloot op de markt’ met zeer lage CO2-uitstoot. Een recente studie toont aan dat vliegscholen met de Tecnam single en twin-engine vloot de uitstoot met 60% kunnen verminderen, wat neerkomt op 10 ton CO2 per student tot aan hun commerciële vliegbrevet.