donderdag , 20 juni 2024

Saudia Group bestelt 105 A320neo vliegtuigen

Saudia Group, vertegenwoordigd door Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, en flyadeal, low-cost carrier van de groep, heeft een bestelling geplaatst voor 105 extra A320neo Family vliegtuigen. De bestelling omvat 12 A320neo en 93 A321neo vliegtuigen. Hiermee komt het totale aantal bestelde Airbus-vliegtuigen door Saudia Group op 144 A320neo Family vliegtuigen.

De overeenkomst werd aangekondigd tijdens het Future Aviation Forum in Riyad, in aanwezigheid van H.E. Saleh bin Nasser AIJasser, Minister van Transport en Logistieke Diensten van Saoedi-Arabië, H.E. Engr. Ibrahim Al-Omar, Directeur-Generaal van Saudia Group en Benoît de Saint-Exupéry, Executive Vice President Sales van de commerciële vliegtuigdivisie.

Vision 2030

H.E. Engr. Ibrahim Al-Omar, Directeur-Generaal van Saudia Group, verklaarde: “Saudia heeft ambitieuze operationele doelstellingen om aan de groeiende vraag te voldoen. We verhogen het aantal vluchten en de stoelcapaciteit naar onze bestaande 100+ bestemmingen op vier continenten, met plannen voor verdere uitbreiding. De vooruitgang van Saudi Vision 2030 trekt jaarlijks meer bezoekers, toeristen, ondernemers en pelgrims aan. Dit heeft onze beslissing gemotiveerd om deze significante deal te sluiten, die banen zal creëren, de lokale inhoud zal vergroten en zal bijdragen aan de nationale economie.”

Ondersteuning van Vision 2030

“De nieuwe toevoegingen van de A320neo family vliegtuigen zullen een cruciale rol spelen in het bijdragen aan het ambitieuze Vision 2030-plan van Saoedi-Arabië,” aldus Benoît de Saint-Exupéry, Executive Vice President Sales van de commerciële vliegtuigdivisie. “Het zal de strategie van Saudia Group ondersteunen om de luchtvaartcapaciteiten van het Koninkrijk te verbeteren, terwijl beide luchtvaartmaatschappijen profiteren van de uitzonderlijke efficiëntie, superieure economie, hoogste passagierscomfort en lagere brandstofverbruik en emissies van de A320neo Family.”

Strategische toeristische doelen

Saoedi-Arabië creëert ongekende mogelijkheden voor de wereldwijde luchtvaart door de Saudi National Tourism Strategy, die tegen 2030 meer dan 150 miljoen toeristen beoogt aan te trekken. Deze bestelling bij Airbus zal een significante rol spelen in het versterken van de ambitie van het Koninkrijk om een van de top toeristische bestemmingen ter wereld te worden.

De A320 Family is het populairste single-aisle vliegtuig ter wereld met meer dan 18.000 bestellingen van meer dan 300 klanten in alle markten. De A321neo is het grootste lid van de Airbus A320neo Family en biedt ongeëvenaarde actieradius en prestaties. Met nieuwe generatie motoren en Sharklets biedt de A321neo een geluidsreductie van 50% en minstens 20% brandstofbesparing en CO2-reductie in vergelijking met eerdere generaties single-aisle vliegtuigen, terwijl het passagierscomfort wordt gemaximaliseerd in de breedste single-aisle cabine in de lucht. Zoals bij alle Airbus-vliegtuigen kan de gehele A320 Family al opereren met tot 50% Sustainable Aviation Fuel (SAF). Airbus streeft ernaar dat al zijn vliegtuigen tegen 2030 met tot 100% SAF kunnen opereren.