vrijdag , 21 juni 2024

FLYINGGROUP voegt negende PC-24 toe aan vloot

FLYINGGROUP heeft een overeenkomst getekend om een negende PC-24 toe te voegen aan zijn vlootbeheerprogramma. Het Belgische charterbedrijf vliegt sinds 2020 met de Super Versatile Jet van Pilatus.

Wereldwijde charter- en beheerdiensten

Gevestigd op de Internationale Luchthaven van Antwerpen, biedt FLYINGGROUP wereldwijd luchtvaartbeheer en charterdiensten aan. Opgericht in 1995, beheert het bedrijf momenteel een vloot van meer dan 50 zakenjets, inclusief negen PC-24’s.

Uniek ontwerp en verbeterde prestaties

Op 16 mei 2024 werd de nieuwe PC-24, met zijn unieke ontwerp van elegante grijze lijnen en Zwitserse edelweiss bloemen, overgedragen aan FLYINGGROUP. Johan van Lokeren, CEO van FLYINGGROUP, sprak zijn tevredenheid uit: “Onze klanten houden van de PC-24! De Super Versatile Jet is de modernste in zijn klasse en de ruime cabine biedt ongeëvenaard comfort. We zijn trots om een tweede, nieuwste generatie ‘Edelweiss PC-24’ met een hoger laadvermogen en nog groter bereik in gebruik te nemen.”

Uitstekende flexibiliteit en comfort

André Zimmermann, VP Business Aviation, voegt daaraan toe: “In deze klasse is er geen andere zakenjet zo veelzijdig of capabel als onze Super Versatile Jet. Mensen zijn altijd verbaasd over de ruime cabine en de recente upgrade levert nog een verdere reductie in cabineruis. We twijfelen er niet aan dat de passagiers van onze gewaardeerde partner, FLYINGGROUP, zullen genieten van de flexibiliteit en andere voorzieningen.”

Verbeterde specificaties van de PC-24

De nieuwe PC-24 biedt een extra laadcapaciteit van 272 kilogram. Het maximale bereik met zes passagiers is vergroot met 370 kilometer. Met volle brandstof en een enkele piloot, is de maximale bruikbare lading 596 kilogram. Dit biedt aanzienlijke voordelen voor charteroperaties, omdat meer passagiers en bagage kunnen worden meegenomen. De nieuwe PC-24 van FLYINGGROUP beschikt ook over een verbeterde cabineconfiguratie met een “Welcome Center” en extra opbergruimte.