vrijdag , 21 juni 2024

400ste Cessna Citation Latitude rolt van de band

Textron Aviation kondigde vandaag aan dat de 400ste Cessna Citation Latitude zakenjet is geproduceerd in de fabriek van het bedrijf in Wichita, Kansas. De levering van het toestel wordt later dit jaar verwacht. Medewerkers vierden deze mijlpaal met een speciale bijeenkomst op het hoofdkantoor in Wichita.

Ontwerp en prestaties

De Cessna Citation Latitude is een middelgrote zakenjet, ontworpen en geproduceerd door Textron Aviation Inc., een dochteronderneming van Textron Inc. (NYSE). “De Citation Latitude heeft de prestaties, efficiëntie en cabine-ervaring van vliegtuigen opnieuw gedefinieerd,” aldus Todd McKee, Senior Vice President Integrated Supply Chain. “Dankzij de toewijding en vaardigheden van ons team blijven we innoveren en verbeteren in het ontwerp- en productieproces van de Citation-jets.”

Betrouwbaarheid en technologie

Sinds de certificering in 2015 is de Citation Latitude acht jaar op rij de meest geleverde middelgrote zakenjet ter wereld. Het vliegtuig valt in de smaak bij klanten vanwege zijn betrouwbaarheid, veelzijdigheid en indrukwekkende actieradius van 2.700 nautische mijlen. De assemblage van de Citation Latitude maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals geautomatiseerde robotica en ergonomisch vriendelijke werkstations. Hierdoor profiteren klanten van hoge kwaliteit, langere onderhoudsintervallen en minimale stilstand van het vliegtuig.

Veelzijdig en ruim

Met een vlakke vloer en voldoende ruimte voor negen passagiers kan de Citation Latitude non-stop vliegen tussen bestemmingen zoals Los Angeles en New York of Genève en Riyad. De Citation Latitude is de favoriete keuze voor verschillende toepassingen, waaronder zakelijke vluchten, chartervluchten, persoonlijk vervoer, luchtambulance, ISR, utiliteitsvervoer, luchtonderzoek, vluchtinspectie en training.

Over de Cessna Citation Latitude

De Citation Latitude heeft een vierpassagiersbereik van 2.700 nautische mijlen (5.000 km) bij een hoge kruissnelheid. Het vliegtuig onderscheidt zich door zijn combinatie van comfort en efficiëntie. Met een startbaanlengte van 3.580 voet bij maximaal startgewicht biedt het operators een groter bereik vanaf korte banen. De cabine biedt een ongeëvenaarde ervaring met een ruim, helder en verfijnd interieur. Het draadloze cabinebeheersysteem zorgt voor productieve connectiviteit en entertainment voor elke passagier via hun persoonlijke elektronische apparaten. Met standaard zitconfiguraties kan de Citation Latitude comfortabel tot negen passagiers vervoeren. Verlengde onderhoudsintervallen zorgen voor de laagste directe operationele kosten in het middensegment.