donderdag , 25 juli 2024

Word jachtvlieger voor een dag bij Air Combat Europe

Heb jij het in je om een echte jachtvlieger te worden, zoals in TOP GUN? Bij Air Combat Europe op Lelystad Airport kan dat nu! Deze club van oud-jachtvliegers biedt je de unieke kans om de opwinding en adrenaline van militaire luchtgevechten te ervaren.

Geschiedenis en toegankelijkheid

Air Combat Europe is opgezet voor (oud-)jachtvliegers om hun vaardigheden bij te houden. Deze militaire vliegoefeningen vinden nog wekelijks plaats. Naast deze groep jachtvliegers is het nu ook toegankelijk voor liefhebbers, met of zonder vliegbrevet.

Wat kun je verwachten?

Air Compact vliegen draait om het nabootsen van militaire luchtgevechten, zowel offensief als defensief. Vanaf Lelystad Airport vlieg je samen met twee ervaren jachtvliegers in een luchtgevecht richting Elburg, Kampen of het zuidelijke deel van de Noordoostpolder. Tijdens de vlucht speel je een spannend kat-en-muisspel waarbij het indien mogelijk is zelf te vliegen. Deze ervaring zul je nog lang herinneren!

Veiligheid voorop

De dag begint met een uitgebreide briefing waarin veiligheid voorop staat. Je leert alles over de manoeuvres die uitgevoerd gaan worden, zodat je goed voorbereid de lucht in gaat. Deze briefing geeft je inzicht in de vliegtechnieken en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de ervaring zonder onverwachte verrassingen. Het is niet alleen informatief, maar ook essentieel voor een veilige vlucht.

De lucht in

Het avontuur begint spectaculair met een formatiestart: twee vliegtuigen stijgen tegelijkertijd op. Eenmaal in het luchtruim kun je, als je dat wilt, een echt luchtgevecht ervaren. Bereid je voor op steile bochten, flinke duikvluchten en de nodige G-krachten. Als je snel reisziek bent, kun je dit onderdeel overslaan en genieten van het formatievliegen, een prachtig luchtballet. De ervaring van het dansen in de lucht is onvergetelijk en uniek.

Na de vlucht

Na ongeveer 50 minuten in de lucht land je weer in formatie. Vervolgens zet je samen met je vliegmaatje het vliegtuig netjes terug in de hangar. De dag wordt afgesloten met een debriefing en een gezellig kopje koffie of thee waarbij je jouw ervaringen kunt delen en nagenieten van deze bijzondere dag.

Klaar voor een onvergetelijk avontuur?

Mis deze unieke kans niet om je een dag lang een TOP GUN te voelen en beleef de ultieme adrenaline-kick!