donderdag , 25 juli 2024

Modernisering op Schiphol Airport: efficiëntie verbeterd

Een grootschalige renovatie van trappen, roltrappen en liften op station Schiphol Airport is bijna voltooid. Met deze aanpassingen is er meer ruimte op de perrons, waardoor treinreizigers sneller in- en uit kunnen stappen.

Aanpassingen en Verbeteringen

De afgelopen twee jaar zijn stijg- en daalpunten aangepakt, waarbij hellingbanen zijn vervangen door vaste trappen en bestaande trappen zijn verbreed. Enkele roltrappen zijn omgevormd tot dubbele roltrappen voor een efficiëntere doorstroming. De liften zijn voorzien van nieuwe beglazing, branddeuren en wandafwerking om de veiligheid te waarborgen.

Uitvoering en Milieuvriendelijkheid

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door BAM Infra tijdens treinvrije periodes om overlast voor reizigers te minimaliseren. Duurzame praktijken, zoals het gebruik van HVO100 brandstof door werktreinen, werden toegepast bij het afvoeren van materialen.

Toekomstbestendig Schiphol

Het project Multimodale Knoop Schiphol (MKS) zorgt ervoor dat Schiphol een comfortabel vervoersknooppunt blijft. Toekomstige plannen omvatten nieuwe stijgpunten die direct verbonden zijn met het bovengelegen busstation, wat de verbinding tussen trein- en busvervoer verder optimaliseert.

Feestelijke Afsluiting

Met het afronden van het grootste deel van de werkzaamheden wordt samen met reizigers en gebruikers van het station een moment van viering ingelast. De focus ligt op het verbeteren van de bereikbaarheid en kwaliteit van Schiphol als internationaal knooppunt voor mobiliteit.

Foto: Schiphol – Shane van Hattum