woensdag , 29 mei 2024
stella aviation academy

Stella piloten naar Sunexpress

Teuge, 23 januari 2014 – Na intensieve training werden deze maand opnieuw 45 studenten van de Stella Aviation Academy aangenomen bij de Turkse luchtvaartmaatschappij Sunexpress. In de afgelopen jaren heeft Stella inmiddels honderden ex-studenten kunnen helpen aan een baan als piloot bij diverse buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Sunexpress, Turkish Airlines, Jet2, Germania, AtlasJet, AeroGal en Lufthansa CityLine.

De selectie van Stella-piloten door Sunexpress vond plaats na een aantal weken intensieve training en pittige selectierondes bij het zusterbedrijf Stella Aviation International in Maastricht. Stella Aviation International is gespecialiseerd in Multi Pilot License (MPL)-trainingen, in Multi Crew Co-operation (MCC-)cursussen en in type-specifieke opleidingen voor de Boeing 737NG en de Airbus A320. Daarnaast biedt Stella Aviation International diverse instructeurscursussen.

Hoewel de markt voor jonge piloten in Nederland uiterst beperkt is, is er volgens Stella in de komende 20 jaar een enorme behoefte aan nieuwe piloten en engineers in Azië en met name in China. Stella Aviation wil daarop inspelen en is daarom al enkele jaren actief in Zuid-Korea en Indonesië en zal nu ook haar activiteiten in China verder uitbreiden.

Foto: Jean Paul Lamers