dinsdag , 28 mei 2024
Jeugdvliegkamp in Lelystad tijdens zomervakantie

Jeugdvliegkamp in Lelystad tijdens zomervakantie

Lelystad, 10 februari 2014 – Vliegschool Zelf Vliegen en Luchtscouting Lelystad nodigen alle kinderen uit die ´iets hebben´ met vliegen, voor een bijzonder vliegkamp in de komende zomervakantie. Kinderen van 10 t/m 18 jaar die zelf willen vliegen of die hun eerste stappen willen zetten naar het behalen van een vliegbrevet, kunnen dat de komende zomer doen op Lelystad-Airport tijdens een Jeugdluchtvaartkamp.

Zelf vliegen. Een week lang zullen kinderen zelf achter de stuurknuppel van verschillende soorten vliegtuigen mogen plaatsnemen en, onder begeleiding van een ervaren instructeur, in twee- en vierpersoons vliegtuigen zelf mogen sturen. In vijf vlieglessen maken ze kennis met de nieuwste generatie ultralight- en lichte sportvliegtuigen, die speciaal voor kinderen zijn ingericht. Daarbij krijgen zij echt vliegles. Ook maken ze tijdens theorielessen kennis met onder andere luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie en brengen ze bezoeken aan het Aviodrome en aan het professionele vliegsimulatie-instituut Simcenter op Lelystad-Airport.

Officieel logboek. Het vijfdaagse vliegkamp wordt opgezet en begeleid door Luchtscouting Lelystad. Luchtscouting heeft veel ervaring met meerdaagse kampen voor kinderen. Naast de dagelijkse vlieglessen organiseren enthousiaste begeleiders een groot aantal activiteiten welke alle in het kader van vliegen staan. Na afloop van het vliegkamp ontvangen de kinderen een officieel ingevuld logboek, als bewijs van het feit dat de eerste stappen naar een echt vliegbrevet zijn gezet.

Alle kinderen. De vliegkampen in de zomervakantie vinden plaats van maandag t/m vrijdag, van 21-25 juli en van 11-15 augustus. Iedereen mag aan de vliegkampen deelnemen. Voorafgaand aan de vliegkampen worden voor ouders en deelnemers informatiedagen georganiseerd. Meer informatie over deze informatiedagen en over de vliegkampen is te vinden op www.vliegkamp-lelystad.nl en te krijgen via info@zelfvliegen.nl of telefoon: 0320-785522.