donderdag , 13 juni 2024
klm aero club

Oja, vliegen is echt leuk! – Column PP-Elle

Tijdens het lessen heb ik weinig tijd echt te genieten van het vliegen. Gelukkig zorgt mijn instructeur wel tussendoor voor een realitycheck op zijn tijd “kijk daar wat gaaf”. In mijzelf denk ik “ja ja, kijk zo, ben nu aan het vliegen.” Pas op de grond heb ik weer het besef hoe bevoorrecht ik ben te kunnen en mogen vliegen. Dus af en toe tussendoor met een vliegmaatje een vluchtje doen is meer dan welkom. Dan weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe. Het leren, de bijbehorende ups and downs en de tijd en geld dat het kost dat roze papiertje te halen.

klmaerotexelEHLE – EHTX
Zondag met Melvin even naar Texel geweest. Het waaide flink en we hadden veel bewolking. Mooie vergezichten zat er niet bij. Het was roeien door een grijze massa met flink tegenwind. Maar ik heb wel lekker met de armpjes over elkaar naar buiten en beneden kunnen kijken. Beetje wat nerd praatjes tussendoor en Melvin zette onze Q netjes, ondanks de gusts, op de grasbaan op Texel. Het was al weer jaren geleden dat ik een vluchtje naar Texel had gemaakt, dus het was erg leuk weer een oude bekende route te vliegen die ik weleens deed in een Cessna 152 van Hilversum.

In de lucht had Melvin al de soepjes besteld. Voor hem snert, voor mij pompoen. Om op tijd weer terug te zijn en legaal op EHLE te kunnen landen, hadden we maar 20 minuten op Texel.

klmaerosamenEHTX – EHLE
Terugvlucht werd het toetje. Ongekende prachtige rode zonsondergang. Omstebeurt sturen om foto’s te kunnen maken. Met 2000RPM maakte onze iPhones foto’s. Omdat het al wat donker werd, zette Melvin de cabin verlichting aan. De Q heeft ook rode verlichting. Gezellig alleen geen klanten op 1200ft.

Leuk om met baanverlichting te landen!
Thuis op EHLE aangekomen zat de hangaar goed vol. Milimeter werk alles weer passend te krijgen en met een melige bui zongen we de Tetris theme song en kregen de Q weer warm terug naar zijn bedje.

Weer een vlucht om nooit meer te vergeten. En woensdag weer lessen met de herinnering waar ik het voor doe!

klmaerolanding

PP-Elle

klmaeroclub