vrijdag , 21 juni 2024
Texel Fly-In 2014

Grootste Fly-In van Nederland op Texel Airport

De Cocksdorp, 9 mei 2014 – De organisatie van de Texel Fly-In heeft onlangs nog eens bevestigd dat het evenement op 5, 6 en 7 september 2014 op Texel Airport doorgang zal vinden en nodigt daarom alle vliegers uit de Europese kleine luchtvaart uit om deel te nemen aan de 6e Texel Fly-In.

De Texel Fly-In is gedurende de afgelopen 6 jaar uitgegroeid tot het grootste evenement – in zijn soort – in Europa. Inmiddels hebben honderden vliegers en hun vliegtuigen aan de vijf voorgaande edities van de Texel Fly-In deelgenomen. En de groei is er nog zeker niet uit.

De sleutel tot het succes van deze Fly-In wordt ondermeer gevormd door de gastvrijheid van de havenmeesters: Ed en Mike de Bruijn. Verder spelen de volgende zaken ook een belangrijke rol; de prachtige omgeving, veel mooie en verschillende vliegtuigen, oude vriendschappen herleven, nieuwe die worden gesloten, een prachtige locatie/accommodatie, stands van luchtvaart bedrijven. Maar ook aan lekker eten & drinken is gedacht. Dit jaar zal er voor het eerst ook een static show zijn met vliegtuigen die variëren van de laatste hi-tech LSA’s (light sport aircraft) tot klassieke verkeersvliegtuigen uit het gouden tijdperk van de luchtvaart, zoals bijvoorbeeld een DC-3.

Ed en Mike de Bruijn
Ed en Mike de Bruijn

In 2013 werden er bijna 200 vliegtuigen door Ed en Mike de Bruijn verwelkomd uit landen als België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Als het weer een beetje meewerkt, verwachten zij dit jaar minstens 300 deelnemers.

Ed de Bruijn over de Texel Fly-In: “Wij vinden het een eer dat de grootste Fly-In van Nederland weer gehouden gaat worden op ons mooie vliegveld. Mede door de hulp van enkele luchtvaartbedrijven en –organisaties, hebben wij dit evenement op een tot nog toe onovertroffen niveau weten te tillen. Vergeet niet dat wij, als vliegers, hier allemaal bij betrokken zijn en daarom is dan ook iedereen uitgenodigd. Iedereen is van harte welkom op de 6e Texel Fly-In.”

Voor meer informatie bezoek de website: http://www.texelflyin.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Texel-Fly-In