maandag , 15 april 2024
Eerste pannenkoeken fly-in op Oostwold-Airport
Eerste pannenkoeken fly-in op Oostwold-Airport

Eerste pannenkoeken Fly-In op Oostwold-Airport

Op zaterdag 31 mei 2014 is er voor het eerst in Nederland een zogeheten Pancake Fly-in. In Amerika is dit al een jarenlange traditie, vliegeniers die samen pannenkoeken eten, maar nu biedt Oostwold-Airport (EHOW) deze mogelijkheid. 

Vliegeniers uit heel Nederland worden uitgenodigd om kennis te maken met het groenste vliegveld van Groningen en de prachtige landelijke omgeving. Deze dag staat naast het eten van heerlijke pannenkoeken ook in het teken van Blauwestad, een woongebied ten zuiden van het vliegveld. De huizen hier zijn relatief populair bij vliegers, vanwege de nabijheid van het vliegveld en het vriendelijke karakter. Hans Siedsma is zo’n bewoner die jaren geleden Wassenaar verruilde voor Blauwestad: “Ik heb geen lange reistijden meer naar het vliegveld en ik kan vertrekken en komen wanneer ik wil.”

Programma Pancake Fly-in
–  Tot 12.00 uur aankomst vliegtuigen
–  12.00 – 14.00 uur pannenkoeken eten
–  14.00 – 16.00 uur rondvaart & busrit Blauwestad e.o.

Boottocht
Voor de vliegeniers is er tussen 14.00 en 16.00 uur een boottocht op het Oldambtmeer. Ze varen langs de huizen en door de prachtige natuur in Blauwestad. In Finsterwolde stappen de deelnemers op de bus en rijden langs monumentale boerderijen en uitgestrekte graanvelden.

Unieke toestellen
Behalve piloten (en hun passagiers) is iedereen van harte welkom deze dag. Er wordt gerekend op veel binnenkomend en uitgaand verkeer met tal van unieke toestellen.
Opgave noodzakelijk

Om een inschatting te kunnen maken hoeveel pannenkoeken er gebakken moeten worden, dienen de vliegeniers zich van te voren op te geven via operations@oostwold-airport.nl. Dit kan tot 3 dagen van te voren.

Kosten
Vanaf € 16,00 vliegeniers al deelnemen. Het bedrag is inclusief pannenkoeken, landingsgeld en boottocht met busrit. Komt u alleen pannenkoeken eten dan kost een pannenkoek € 5,00.

Voor meer informatie en opgave zie www.Oostwold-Airport.nl