dinsdag , 28 mei 2024

Simcenter na uitbreiding nu klaar voor groepen

Lelystad, 15 mei 2014 – Het vliegsimulatiebedrijf Simcenter op Lelystad-Airport heeft zijn bedrijfsoppervlak in de afgelopen maand meer dan verdubbeld. Daardoor kunnen nu ook bedrijven en andere groepen gebruik maken van de Boeing 737 Flight Simulator, bijvoorbeeld voor CRM-personeelstrainingen en andere grotere bijeenkomsten.

Dankzij een nieuwe ontvangstruimte, de toevoeging van nieuwe en grotere briefingrooms, een bar en trainings- en verblijfsruimtes met uitzicht op de start- en landingsbaan van Lelystad-airport, kan Simcenter nu groepen ontvangen van tientallen deelnemers tegelijk.

sinc-1

Full Motion Flight Simulator
De Flight Simulator van Simcenter wordt dagelijks gebruikt voor de professionele training van piloten. Daarnaast is de Flight Simulator beschikbaar voor particuliere recreatieve vluchten. De cockpitinrichting  van de simulator zijn identiek is aan die van een moderne Boeing 737-800. Dankzij zes bewegende assen en een krachtige computerbesturing zijn ook het gedrag van de simulator en de vliegervaring identiek aan die in een echte Boeing 737. Daarom zijn simulatortrainingen tegenwoordig onmisbaar bij de moderne opleiding van beroepspiloten, maar ook een spectaculaire ervaringen voor recreatieve gebruikers en leerzame ervaringen bij trainingen voor het bedrijfsleven.

Crew Resource Management trainingen voor bedrijven
Met de uitbreiding komt de Boeing 737-800 Flight Simulator van Simcenter nu ook beschikbaar voor onder andere CRM (Crew Resource Management) trainingen van piloten en voor het bedrijfsevenementen. CRM-trainingen zijn erop gericht de samenwerking tussen piloten in de cockpit, en ook samenwerkende collega´s in andere werksituaties, te vergroten.

sinc-3