dinsdag , 28 mei 2024
Vliegkamp Lelystad

Voorproefje Vliegkamp voor kinderen tijdens Open Dag

Lelystad, 15 mei 2014 – Op zaterdag 31 mei wordt bij de vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad-Airport een Open Dag georganiseerd, waarbij kinderen en volwassenen kunnen zien en ervaren wat ze kunnen beleven tijdens het Vliegkamp voor kinderen in de zomervakantie. Tijdens deze Vliegkampen kunnen kinderen van 10 t/m 18 jaar vliegles in echte vliegtuigen krijgen en daarmee hun eerste stap zetten naar het behalen van een vliegbrevet.

Luchtscouts
Tijdens de Open Dag kunnen alle kinderen deelnemen aan workshops vliegtuigmodelbouw, aan theorielessen over navigatie en luchtvaartcommunicatie en aan demonstraties schieten met petflessen en computervliegen. Dit gebeurt tussen een opstelling van tientallen vliegtuigen – een zgn. ‘static display’ -. In sommige van deze vliegtuigen mag echt worden gevlogen. De Open Dag en de Vliegkampen worden mede georganiseerd door de Luchtscouts Vliegveld Lelystad.

affiche_vliegkamp
Klik hier om de flyer te downloaden

Officieel logboek
Kinderen kunnen ook tijdens de Open Dag op zaterdag 31 mei echte vlieglessen krijgen. Samen met een ervaren vlieginstructeur stappen ze in een tweepersoons vliegtuig en maken zij hun eerste stap naar een vliegbrevet. Als ze willen dat hun ouders meegaan, wordt gevlogen in een vierpersoons vliegtuig. Bij kinderen die besluiten te gaan deelnemen aan een van de Vliegkampen, wordt hun vliegles genoteerd in een officieel logboek, dat tijdens het Vliegkamp verder zal worden bijgehouden en ingevuld.

Gratis
De Luchtscouts zullen tijdens de Open Dag onder andere demonstraties geven met het lijnvliegen van helikopters en met een fotovliegtuig. Ook zullen ze een deel van het tentenkamp opbouwen, waarin de kinderen tijdens de vliegkampen in juli en augustus zullen verblijven. Deelname aan alle evenementen tijdens de Open Dag is gratis, met uitzondering van de vlieglessen.

Vliegkampen
De vliegkampen in de zomervakantie vinden plaats van maandag t/m vrijdag, van 21-25 juli en van 11-15 augustus. Meer informatie over deze Vliegkampen voor kinderen zijn te krijgen tijdens de Open Dag bij Zelf Vliegen op zaterdag 31 mei aan de Emoeweg 1 op Lelystad-Airport of tijdens de infodag op dinsdag 24 juni, of via de sites www.vliegkamp-lelystad.nl telefoon: 0320-785522. Hier kan men ook informatie krijgen over gewone vlieglessen.