donderdag , 25 juli 2024
Vliegkamp Lelystad

Open Dag Vliegkampen voor kinderen groot succes!

Lelystad, 6 juni 2014. De Open Dag Vliegkampen van de Luchtscouts Vliegveld Lelystad en de vliegschool Zelf Vliegen, op zaterdag 31 mei, was een groot succes. Het doel was belangstellenden te informeren over de Vliegkampen, die in juli en augustus door de twee organisaties worden georganiseerd voor kinderen van 10 t/m 18 jaar.

Een aantal kinderen schreef zich in en maar liefst 28 kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om ´voor weinig´een proefvliegles te maken in de Aero AT-3, een trike of in een Cessna. Maar ook anderen maakten van deze gelegenheid gebruik om op deze zonnige dag hun luchtdoop te ondergaan, waaronder een bejaarde heer van 91 jaar.

Vliegkampen-02

Er zijn ook na de Open Dag nog enkele plaatsten beschikbaar bij de twee Vliegkampen voor kinderen. De vliegkampen worden op Lelystad-Airport in de zomervakantie georganiseerd in de weken van 21 juli en 11 augustus. In vijf vlieglessen krijgen de jeugdige deelnemers dan echte vlieglessen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Ook krijgen ze theorielessen en brengen ze bezoeken aan de Aviodrome, de Catalina en aan het vliegsimulatiebedrijf Simcenter waar ze in een professionele Boeing 737 Flight Simulator mogen vliegen.

Vliegkampen-03

Na afloop van het vliegkamp ontvangen de kinderen een officieel logboek, als bewijs van het feit dat de eerste stappen naar een vliegbrevet zijn gezet. De kosten zijn € 995,- all-in. Voor belangstellenden die de Open Dag hebben gemist, zijn er nog informatiebijeenkomsten over de Vliegkampen bij de vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad-Airport, Emoeweg 1, op 24 juni van 15:00-17:00 en van 19:00-21:00 uur.