donderdag , 20 juni 2024

Nederlands vliegtuig verongelukt in Frankrijk

Marville (F), 16 juni 2014 – Nabij het vliegveld van Marville (Meuse) in Noord Frankrijk is een éénmotorig Nederlands vliegtuig (PH-LUC, Zenith CH 601 HD) verongelukt, waarbij de 2 inzittenden om het leven zijn gekomen.

Hulpdiensten waren na het ongeval direct ter plaatse. Nader onderzoek door de lokale autoriteiten zal meer duidelijkheid moeten verschaffen omtrent de omstandigheden en de feitelijke toedracht van het ongeval.

Naar alle waarschijnlijkheid zal het Franse Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la sécurité de l’aviation (BEA) een onderzoek starten en het voorval melden bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.