dinsdag , 28 mei 2024
Aircraft Maintenance Netherlands

AMN nieuwste dealer van Garmin Avionics

Teuge, Lelystad, 2 juli 2014 – Aircraft Maintenance Netherlands, gevestigd op Teuge en Lelystad, slaat zijn vleugels verder uit. Een nieuw officieel dealerschap van Garmin, nieuwe grote opdrachtgevers en verdere professionalisering van de medewerkers hebben van dit vliegtuigonderhoudsbedrijf dit jaar de grootste CAMO uit de gemotoriseerde Nederlandse General Aviation gemaakt.

Innovatieve oplossingen
Aircraft Maintenance Netherlands werd in juni j.l. officieel dealer van Garmin Avionics, de eerste op Lelystad-Airport. Garmin behoort tot de grootste leveranciers en producenten van avionica. AMN is al langer officieel dealer van onder andere Aspen Avionics, Trig Avionics, AEM Electronics en ACR Artex. Aircraft Maintenance Netherlands is blij met het nieuwe dealerschap van Garmin.

Directeur Niels Pol: “Garmin is met zijn avionica wereldmarktleider die ook voortdurend komt met innovatieve oplossingen voor vernieuwende avionica-toepassingen. We zijn daarom erg blij dat AMN Garmin aan zijn aanbod kan toevoegen”.

Samenwerking en professionalisering
In het voorjaar is AMN een nauwe samenwerking met Wings over Holland op Lelystad-Airport aangegaan. Deze samenwerking, maar ook de toeloop van nieuwe klanten, waren voor de medewerkers van AMN reden voor verdere professionalisering. Zij zijn vrijwel wekelijks bezig met onderhoudsopleidingen voor nieuwe vliegtuigen, motoren en avionics. Zo heeft AMN in de afgelopen maanden medewerkers kunnen trainen voor onderhoud aan de grote Honeywell TPE-331-motoren van de Cessna 208 Caravan en de kleine Rotax-motoren van diverse typen moderne lichte vliegtuigen; aan de nieuwste avionica van Aspen Avionics en voor onderhoud aan de Aero L-39 Albatros-jet.

Erkenning PS-28 Cruiser
Ook ontving AMN zijn Part 145-erkenning voor de CSA PS-28 Cruiser, waarvan van de MLA- en VLA-versies in korte tijd al 20 exemplaren in Nederland zijn verkocht.

Niels Pol: “We merken dat steeds meer nieuwe klanten, zowel particulieren als bedrijven en andere organisaties, AMN voor hun vliegtuigonderhoud weten te vinden, onder andere omdat we zo flexibel zijn. We proberen onze klantenwens altijd zo goed mogelijk in beeld te houden. Onze service verrichten we daarom overal in het land en zelfs over de grenzen, en zowel door de week als in het weekend”.

Aircraft Maintenance Netherlands