woensdag , 29 mei 2024
Vliegkamp Lelystad

Vliegkamp voor jeugd op Lelystad van start

Lelystad, 24 juli 2014 – “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.” Men breekt zich in de vliegerij al jaren het hoofd over de vraag; hoe krijgen we de jeugd betrokken bij de luchtvaart? Vliegschool Zelf Vliegen op vliegveld Lelystad heeft een antwoord hierop gevonden. In samenwerking met de Luchtscouts Vliegveld Lelystad worden er vliegkampen georganiseerd voor jongens en meisjes van 12 tot 21 jaar. Maandag 21 juli jl. is het eerste vliegkamp van start gegaan.

Over het weer hebben de kampgangers niet te klagen. Weliswaar regende het de eerste dag een beetje, maar dat had nauwelijks invloed op het programma. Onder leiding van Hans Nordsiek werden de veertien deelnemers dinsdag 22 juli j.l. spelenderwijs bekend gemaakt met de in’s en out’s van de luchtvaart (en waarschijnlijk ook met de do’s en vooral de don’t’s!).

Vliegkamp LelystadHet programma voor het kamp bestaat ondermeer uit: een aantal vlieglessen (2,5 uur), introductie in de theorie voor het PPL(SEL) vliegbrevet, een instructiesessie in de Boeing 737 full motion vluchtsimulator bij vliegsimulatiebedrijf Simcenter en een navigatievlucht Lelystad – Hilversum – Teuge, onder leiding van Eddy Driessen, met alle deelnemers van het kamp.

Deze zomer zijn er twee vliegkampen op Lelystad Airport in de weken beginnend op 21 juli en 11 augustus. Deze zijn overigens te volgen via de facebookpagina van Zelf Vliegen.