zaterdag , 18 mei 2024
Bose aviation headset

Bose viert 25 jarig jubileum aviation headset

Het is vandaag (28 juli 2014) 25 jaar geleden dat de Bose ® Aviation Headset geïntroduceerd werd. Met deze headset werd er een technologische doorbraak gerealiseerd die het vliegen aanzienlijk zou veranderen. In het kader van dit 25-jarig jubileum wil Bose daarom extra de aandacht vestigen op haar medewerkers die deze techniek mogelijk hebben gemaakt en de klanten die al die tijd voor Bose hebben gekozen.

Sean Garrett, vice president van de Bose Noise Reduction Technology Group; “We zijn voortdurend bezig geweest om onze headsets nog beter te maken. Onze research heeft een vooruitgang in technologie teweeg gebracht die daarvoor voor onmogelijk werd gehouden. Maar wat nog belangrijker is, we zijn nog maar aan het begin.”

Bose aviation headset IIIn 1978 ontwikkelde Dr. Amar Bose – tijdens een vlucht van Zürich naar Boston – een analysemethode die Noise Cancelling mogelijk zou maken. Zijn berekeningen vormden de basis voor het prototype van de Bose® Aviation Headset die in 1986 door de piloten van de Voyager werd gebruikt om hun gehoor, tijdens de non-stop vlucht rond de wereld zonder bijtanken, te beschermen.

Drie jaar later (in 1989) introduceerde Bose de Bose® Aviation Headset op de consumentenmarkt. Een headset, niet te vergelijken met enig ander product dat voor de consument/vlieger op dat moment op de markt beschikbaar was. Met deze headset werd door Bose de, door haarzelf ontwikkelde, techniek geïntegreerd waarmee het motorgeluid drastisch werd gereduceerd en het geluid van spraak – maar ook muziek – veel beter werd weergegeven.

In 1995 volgde de Bose Acoustic Noise Cancelling® headset Series 2 en werd nog datzelfde jaar uitgeroepen tot product van het jaar door de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA).

Het streven naar “beter” werd niet losgelaten. In 1998 volgde er opnieuw een verbeterde versie, de Bose Aviation Headset X®. Vooral op het gebied van geluidonderdrukking waren er technologische verbeteringen bereikt. Ook werd de door Bose ontwikkelde TriPort® headphone structure toegpast, met een lichtere en dus comfortabelere headset als resultaat.

De Aviation Headset X® domineerde in haar segment. Bose werd negen jaar achtereen als beste producent van headsets verkozen in een enquête van het Professional Pilot magazine.

Verder onderzoek en ontwikkeling leidde tot de A20® Aviation Headset, die in 2010 op de markt verscheen. Naast een verbeterde geluidsonderdrukking en groter draagcomfort, werd er een Bluetooth® connectiviteit aan toegevoegd, waarmee het aantal functionaliteiten kon worden uitgebreid. Niet verwonderlijk dat in het daaropvolgende jaar de A20® door de lezers van Professional Pilot opnieuw als beste beoordeeld werd.

Tegenwoordig bereikt de technologische nalatenschap van Bose niet alleen piloten en het leger; zij is inmiddels ook terug te vinden in gewone consumentenelektronica, zoals de Bose QuietComfort® noise cancelling headphones. Deze worden wereldwijd beschouwd als de industriestandaard voor dit type van headphones. Daarnaast zijn ze, voor het seizoen 2014, verkozen tot de headphone die de coaches langs de zijlijn gebruiken tijdens de wedstrijden van de National Football League (NFL).

Bose aviation headset“Dit jubileum staat in het teken van de relatie tussen onze technici en onze klanten”; zegt Garrett. “Onze dankbaarheid gaat uit naar de grondlegger, Dr. Amar Bose, waarmee alles is begonnen. Maar ook naar alle eigenaren van een Bose® Aviation headset. Al die piloten die de afgelopen 25 jaar op ons vertrouwd hebben.”

De Bose Corporation
Opgericht in 1964 door Dr. Amar G. Bose, professor elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Tot op de dag van vandaag opereert de organisatie nog altijd op basis van dezelfde principes als toen zij werd opgericht, nl. investeren in lange termijn onderzoek met één fundamenteel doel: ontwikkelen van nieuwe technologieën met duidelijk aantoonbare voordelen voor de consument.

De innovaties van de Bose®, die inmiddels vijf decennia overspannen, hebben nieuwe categorieën gecreëerd of getransformeerd m.b.t. audio maar ook op andere terreinen. Alle Bose producten: voor in huis, in de auto, portable of die in openbare gelegenheden worden gebruikt hebben een iconische status bereikt.

Van onze home entertainment en Wave® music systems, tot de noise cancelling en audio headphones of de digital music systems, de Bluetooth® speakers en professionele toepassingen; Bose heeft verandering gebracht in de manier waarop mensen naar muziek luisteren.

Bose aviation headset

Links:
The Pilot Shop

© Bonnet Media 2014