donderdag , 30 mei 2024
Lichtspeed Zulu PFX

Nieuwe headset van LightSpeed Zulu PFX

Lelystad, 1 augustus 2014 – Onlangs bracht Lightspeed een nieuwe headset op de markt, de Zulu PFX. Zij vormt de top van de headset productenlijn van Lightspeed. Wie iets meer dan 1.000 euro te besteden heeft, kan zich de trotse eigenaar noemen van deze nieuwe headset. Naast de Zulu PFX zijn er in het assortiment van Lightspeed ook nog de Zulu.2 (prijs: € 865,00) en de Sierra (prijs: € 645,00).

Lichtspeed Zulu PFXDe Zulu PFX is uitgevoerd met een ANR (Active Noise Reduction) systeem en maakt verder gebruik van de door Lichtspeed zelf ontwikkelde PFX (Personal Flying eXperience) techniek. Deze zorgt voor een unieke en persoonlijke vliegervaring waarbij de headset zich actief aanpast aan uw oren, uw omgeving en uw voorkeuren.

Streaming Quiet™ dynamische ANR zorgt er voor dat de hoeveelheid, consistentie, en het frequentiebereik van de ruisonderdrukking altijd optimaal is. De Zulu PFX kan verder nog specifieker naar uw persoonlijke voorkeuren worden ingeregeld via de eigen FlightLink app van Lightspeed.

Lichtspeed Zulu PFXMooie woorden. Maar kan Lightspeed ze ook waarmaken? Mede door onze ervaringen uit het verleden verwachten wij van wel. Toch wel nieuwsgierig geworden, konden wij het onlangs niet nalaten een gloednieuwe headset uit de doos te halen en eens goed te bekijken. De headset voelt solide aan maar is niet te zwaar. De afwerking is strak en voldoet bij eerste aanblik aan de eisen die men aan een headset uit een dergelijke prijsklasse mag stellen. Verder zijn alle benodigde snoeren, batterijen en een uitgebreide documentatie, etc. bijgesloten.

We raden iedereen die wil gaan vliegen of dat al doet een headset aan te schaffen. Is het niet voor de bescherming van uw gehoor, dan heeft een moderne headset als de Zulu PFX – maar ook de andere ANR headsets van Lightspeed – als prettige bijkomstigheid dat u beter verstaanbaar bent voor ATC. Ook de ontvangen ATC berichten kunt u veel beter verstaan. Dit draagt bij aan het comfort én – niet in de laatste plaats – zeker aan de veiligheid.

Voor een Lightspeed aviation headset kunt u bijvoorbeeld bij The Pilot Shop (authorized Lightspeed dealer) op Lelystad Airport terecht.

Links:
– http://www.pilotshop.nl