donderdag , 25 juli 2024
ILenT

ILenT en politie controleren op vluchtvoorbereiding

Naar nu bekend gemaakt is, middels het nieuwsbericht van 26 september jl., hebben ILenT en de Luchtvaartpolitie op vrijdag 12 september op vier vliegvelden in Nederland de kleine luchtvaart gecontroleerd op de vluchtvoorbereiding van de piloot en de luchtwaardigheid van het toestel.

Doel van de inspecties was om na te gaan of vliegers zich houden aan de veiligheidsregels voor de vluchtvoorbereiding zoals massa- en balansverdeling en mee te voeren (luchtwaardigheids) documenten.

In totaal zijn 24 luchtvaartuigen gecontroleerd. Hierbij zijn twee waarschuwingen gegeven voor het ontbreken van de meest recente vliegkaart (2014). Verder kon een gezagvoerder geen bewijs van luchtwaardigheid tonen en had een ander een ongeldig bewijs van bevoegdheid (verlopen rating). Beide vliegtuigen zijn aan de grond gehouden. Tenslotte wordt tegen een gezagvoerder proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een bewijs van bevoegdheid en medische verklaring.

De controles zijn uitgevoerd op Trafficport Venlo, Kempen Airport, Breda International Airport en Teuge International Airport.

Bij de inspecties is gelet op alle gegevens en inlichtingen die voor de uitvoering van de vlucht van belang zijn, bijvoorbeeld massa en balansverdeling, brandstofmanagement, vluchtvoorbereiding meteorologische omstandigheden, navigatie en administratie.

Een gewaarschuwd mens …

Bron: nieuwsbericht ILenT van 26-09-2014