zaterdag , 13 juli 2024

Zoekactie naar neergestort vliegtuigje Terlet

Terlet, zaterdag 4 oktober 2014 – Wat eigenlijk het einde van een mooie en rustige zweefvliegdag had moeten worden, kreeg door een massale – en misschien iets te overdreven – inzet van hulpdiensten een geheel onverwachte wending.

Nadat er in de late middag twee meldingen bij de alarmcentrale (112) waren binnengekomen dat er “een vliegtuigje neergestort” zou zijn op of nabij het zweefvliegcentrum Terlet, werd er door alle hulpdiensten ‘groot’ uitgerukt. Het was niet duidelijk of het om een motor- of zweefvliegtuig ging. Een urenlange zoektocht waarbij zelfs een traumahelikopter en helikopter van de politie werden ingezet leverde niets op. Bij nader onderzoek bleek er aan het eind van de dag er ook geen vliegtuig of vlieger vermist werden. Uiteindelijk bleek het om een onjuiste waarneming te gaan door twee afzonderlijke voorbijgangers.

Foto: Roland Heitink – Gelre Nieuws