vrijdag , 21 juni 2024
Dramatische crash King Air in Wichita op donderdagmorgen 10:00 uur op Wichita Mid-Continent Airport.

Dramatische crash King Air in Wichita

Wichita, Kansas (USA), 30 oktober 2014 – Op donderdagmorgen 10:00 uur werd Wichita Mid-Continent Airport opgeschrikt door een dramatisch vliegongeluk waarbij vooralsnog 4 doden vielen. Het toestel – een Beechcraft King Air B200 (bouwjaar: 1999) – boorde zich in het gebouw van het aldaar gevestigde FlightSafety Citation Learning Center.

Het toestel verloor kort na de start het vermogen van de linker-motor. Volgens een geluidsopname op LiveATC.net meldde de vlieger (de enige POB) dat hij terug wilde keren naar het vliegveld. Op bijgaande video is te zien dat vlammen en dikke zwarte rook opstijgen uit het FlightSafety gebouw waarin verschillende leslokalen en simulator ruimten zijn gehuisvest.

Ten tijde van het publiceren van dit artikel worden er nog 5 personen, die zich in het gebouw bevonden, als vermist opgegeven. Van de gewonden verkeren er 3 in kritische toestand. De andere betrokkenen zouden ongedeerd zijn, volgens rapporten van de lokale media.

YouTube video van The Wichita Eagle: https://www.youtube.com/watch?v=8n5fIJWXtms

N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.