woensdag , 24 april 2024
Flight Simulator weekend

Neem plaats in een F16 op het Flight Simulator weekend

Lelystad, 30 oktober 2014 – De tiende editie van het grootste Flight Simulator-evenement ter wereld vindt komend weekend plaats in Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Op zaterdag 1 en zondag 2 november krijgen bezoekers van Aviodrome weer de kans om te beleven hoe het voelt om piloot te zijn van bijvoorbeeld een Boeing 747 of een F-16. 

Demonstraties
Het Flight Simulator Weekend wordt georganiseerd door Aviodrome in samenwerking met diverse organisaties en clubs die zich bezighouden met flight simulation. Naast de aanwezige simulators vinden er verschillende andere activiteiten plaats en is het ook mogelijk om diverse workshops te volgen.

Virtueel vliegen op de computer wordt tijdens dit weekend tot kunst verheven. Er zijn diverse demonstraties gericht op het maken en ontwerpen van virtuele cockpits, vliegtuigen en kleurenschema’s. Ook is het mogelijk om zelf te vliegen en missies uit te voeren met behulp van deze simulators.

Techniek achter de simulators
Er zijn tevens cockpitbouwers aanwezig die hun creaties graag laten zien aan bezoekers. Bij elk onderdeel dat de bouwers hebben gebruikt, hoort een bijzonder verhaal. Voor diegenen die altijd al  wilden weten hoe een flight simulator-programma ontwikkeld wordt, is een (technisch) team aanwezig dat graag uitleg geeft over alle projecten. Bij de vele stands haalt menig ‘FlightSimmer’ bovendien zijn hart op bij het grote aanbod aan spullen voor deze hobby.

Aviodrome is tijdens het Flight Simulator Weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Links:
– http://www.fsweekend.com
– http://www.aviodrome.nl/evenementen/flight-simulator-weekend-2014

Foto: Aviodrome/Libéma