zondag , 14 juli 2024

Piper Archer III (PH-VSX) participatie

Vliegen tegen kostprijs met een participatie. PPL-ers die de lucht in willen zullen veelal een vliegtuig huren. Prima. Of ze hebben er zelf een, helemaal leuk! Het aanschaffen van een participatie in een vliegtuig of club is echter voor velen waarschijnlijk wel de mooiste optie.

Piper Archer III
In 2009 kwam een groep enthousiaste privévliegers bij elkaar om samen een vliegtuig te kopen. De destijds aangekochte Piper Archer II is inmiddels ingeruild voor een Piper Archer III, de PH-VSX. Een prachtige kist uit 1995 die gemiddeld zo’n 300 uur per jaar vliegt. De prijs per uur blijft onder de commerciële tarieven omdat de stichting geen winstoogmerk heeft.

Voor meer informatie: 06 – 3105 1404 – Sebastiaan Karreman

Het concept
Het concept is even mooi als eenvoudig: als je meedoet participeer je in de Stichting met alle voordelen van dien: je vliegt tegen kostprijs. Weekendje Norderney gedaan en bij terugkomst 3 uur bloktijd genoteerd? Prima toch? Probeer dat maar eens bij een verhuurbedrijf.

Reserveren is eenvoudig, via PC, smartphone of tablet waar je AeroPlus op installeert. Als de kist door jou is gereserveerd vlieg je wanneer jij dat wilt, want jij hebt je eigen sleutel van de hangaar en bent van niemand afhankelijk. Zijn er clubverplichtingen? Absoluut niet! We organiseren wel bijeenkomsten en evenementen maar in beperkte mate. En het staat je geheel vrij om wel of niet te komen. Het is natuurlijk wel zo gezellig als je komt en zo leer je weer nieuwe mensen kennen die dezelfde passie hebben. Reserveringen combineren (ook meerdaagse!) en samen vliegen gebeurt veelvuldig.

En waarom WEL: vrijheid, flexibiliteit, clubgevoel naar behoefte, kostprijs, en het besef dat het ook jouw kist is!

Investering en kosten
De richtprijs voor een participatie varieert maar je moet denken aan een bedrag rond € 5.000,-. Bovendien betaal je een jaarlijkse bijdrage van € 615,-. Vervolgens vlieg je tegen kostprijs!
Echter door overplaatsing naar het buitenland is er nu een participatie beschikbaar voor € 3.000. Voor meer informatie: 06-31051404 – Sebastiaan Karreman