dinsdag , 28 mei 2024
Vliegend Museum Seppe

Cubs and Gliders bij Vliegend Museum Seppe

Seppe, 24 februari 2015 – Op 25 april a.s. viert Vliegend Museum Seppe het feit dat de Piper PA-18 Super Cub – met registratie PH-VCY – vijfentwintig jaar op Seppe is. Met de komst van deze Super Cub werd in 1990 de oprichting van het Vliegend Museum Seppe ingeluid.

Ter gelegenheid van deze verjaardag zijn er een aantal leuke acties op touw gezet. De uitnodiging luidt: “Kom deze verjaardag vanaf 10.00 uur LT meevieren met uw Cub of soortgelijk toestel. “ Tijdens deze fly-in trakteert de jarige in ieder geval op gebak met een drankje en zorgt voor een lunchpakket voor de bezoekende en/of deelnemende vliegtuigbemanningen. Daarnaast doet Breda International Airport ook een duit in het zakje en toont u graag de recente ontwikkelingen op Seppe en biedt daarom een reductie van  50% aan op het landingsgeld, mits u zich van te voren aanmeldt (zie weblink).

Onder het motto; ‘Vliegen voor Vliegers’, staan voor deze dag ook nog de volgende activiteiten gepland;

  • Clinic Taildraggen – Voor diegenen die wel eens willen ervaren waar de verschillen zitten tussen staartwiel en neuswiel vliegen bieden wij een introductie vlucht van 30 vliegminuten aan op een van onze Cubs onder begeleiding van een ervaren instructeur.
  • Intro formatievliegen – Altijd al willen weten hoe formatievliegen “voelt”? Dan is hier uw kans om “echelon right of line astern” aan den lijve te ervaren. U vliegt met een instructeur 30 minuten en bent afwisselend wingman en leader. Uiteraard is het wel nodig dat een tweede vlieger ook deze ervaring wil opdoen zodat we 2 Cubs kunnen inzetten.
  • Intro Zweefvliegen – Luchtig vliegen op een andere manier! Om te beleven wat het is om te ‘zweven’, bieden we de mogelijkheid om mee te vliegen in een tweezits zweefvliegtuig. U wordt begeleid door zeer ervaren zweefvliegers.

Kosten
Als gevolg van de sponsoring door alle betrokken partijen op Breda International Airport, Seppe zijn wij bijvoorbeeld in staat om u zowel de Clinic Taildraggen als de Intro Formatievliegen aan te bieden tegen een sterk gereduceerde prijs van €98,00 per evenement.

Website
Voor verdere informatie over het evenement kunt u terecht op de volgende website: http://vliegendmuseumseppe.nl/25-jaar-vms/cubs-and-gliders-25-april. Hier treft u ook een formulier aan waarmee u uw toestel en uzelf kunt aanmelden. Daarmee verzekert u zich van een reductie op het landingsgeld van 50% en een warme ontvangst.