zaterdag , 13 juli 2024
KLM Smartwatch

KLM lanceert app voor Smartwatch

Amstelveen, 9 maart 2015 – KLM begint met het testen van een app voor de Android Smartwatch waarmee passagiers op de hoogte worden gehouden van specifieke reisinformatie. Met de app kunnen passagiers hun instapkaart ontvangen en worden ze geholpen bij het proces op de luchthaven.

Met de KLM app voor de Android Smartwatch hebben passagiers op ieder gewenst moment toegang tot hun vluchtschema. Vanaf 24 uur voor vertrek worden bovendien meldingen gestuurd die relevant zijn voor de reis.

Bij aankomst op Amsterdam Airport Schiphol ontvangen passagiers automatisch een bericht met informatie over de gate en hun instaptijd. Zodra ze het bericht hebben geopend, kunnen ze swipen tussen alle relevante vluchtgegevens. Een uur voor vertrek wordt een bericht gestuurd met de instapkaart, die vervolgens bij de gate kan worden gescand. Vlak voor vertrek krijgen passagiers nog een laatste melding met hun stoelnummer.

In lijn met deze visie heeft KLM vorig jaar de Airport Navigation Service gelanceerd. Deze dienst maakt gebruik van iBeacon-technologie om passagiers die overstappen op Amsterdam Airport Schiphol de weg naar de juiste gate te wijzen.

KLM test de smartwatch-app om de ervaringen van gebruikers te evalueren. De feedback zal ook goed van pas komen bij de ontwikkeling van de app voor de Apple Watch die later vandaag wordt geïntroduceerd.

Link:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.afklm.mobile.android.gomobile.klm