vrijdag , 21 juni 2024
Dutch Open Air Rally

Dutch Open Air Rally heeft FAI erkenning

Lelystad, 12 maart 2015 – De Dutch Open Air Rally heeft begin dit jaar een formele status gekregen als FAI (Fédération Aéronautique Internationale) erkend luchtvaartevenement. Dit heeft ondermeer tot gevolg dat toekomstige winnaars van de rally benoemd mogen worden tot Nederlands Kampioen Rally Motorvliegen. Dit jaar zal de DOAR op zaterdag 13 juni gehouden worden. (Uitwijkdatum: 14 juni).

DOAR 2015
De rally bestaat, zoals gebruikelijk, uit twee delen. Een ochtend- en een middagvlucht. De ochtend navigatievlucht vindt plaats vanaf een vliegveld naar keuze naar Rotterdam Airport. De middagvlucht zal, na een navigatievlucht, uitkomen op de vliegbasis Woensdrecht. Een bijzonder veld waar je als sportvlieger toch niet echt iedere dag komt. De organisatie verzoekt iedereen daarom voor 30 april a.s. in te schrijven, zodat de lijst van deelnemers op tijd beschikbaar gesteld kan worden aan de KLu voor screening en toelating tot de vliegbasis.

Fédération Aéronautique InternationaleNederlands kampioen Rally Motorvlieger
Nu de rally erkend is door de FAI zal deze onder auspiciën van de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) worden gehouden. De erkenning door de FAI is mogelijk gemaakt door Frits Brink (voorzitter) en Frouwke Kuijpers (topsportcoördinator) van de KNVvL. Naast een fraaie beker zal de winnaar van de DOAR ook de bijbehorend oorkonde in ontvangst mogen nemen.

Inschrijven voor deze gezellige rally kan t/m 30 april 2015 via deze link: http://www.dutchairrally.nl/inschrijving

De feestelijke prijsuitreiking vindt op zaterdag 27 juni 2015 plaats op een bijzondere – maar voor nu nog ‘geheime’ – locatie.

Lees ook: Wie wordt de eerste Nederlands Kampioen Rally Motorvliegen?

Chris Heijnen (DOAR) en Frits Brink (KNVvL)
Chris Heine (voorzitter DOAR) en Frits Brink (voorzitter KNVvL)