maandag , 15 april 2024
ILenT

Verplichte 100 uur voor theorie opleiding PPL (A) en PPL (H) is vervallen

Amsterdam, 14 maart 2015 – Goed nieuws voor beginnende PPL-ers en PPL ers die met hun opleiding bezig zijn. In de EU FCL regelgeving staat dat de theorie cursus voor PPL (A) en (H) tenminste 100 uur training moet omvatten.

Volgens de EU regelgeving (AMC FCL) is de inhoud van de theorie cursus van PPL (A) en (H) het zelfde als voor LAPL (A) en (H). Alleen voor de PPL (A) en (H) wordt verlangd dat de cursus tenminste 100 uur omvat. De Engelse overheid meende dat dit niet consequent was en heeft een “alternatemeans of compliance (AltMOC” ingediend zodat opleidingsinstellingen voor LAPL en PPL dezelfde trainingscursus kunnen geven. Ook in de JAR-FCL  regelgeving werd deze 100 uur niet geëist. 

In deze AltMOC wordt de tekst van de AMC bij PPL (A) en (H) iets aangepast zodat deze hetzelfde is als voor LAPL. Indien een AltMOC van een Europees land is geaccepteerd door de EASA, kan elk ander Europees land ook de AltMOC accepteren. Op verzoek van AOPA, heeft nu ook de Nederlandse overheid (ILT) deze AltMOC voor Nederland geaccepteerd.  Met dank aan ILT en aan de opleidingsinstelling die AOPA heeft gewezen op deze Engelse AltMOC!

Links:
– AltMOC
– https://www.aopa.nl

Bron: AOPA Nederland