vrijdag , 12 april 2024
nieuwe postzegels met als thema historische vliegtuigen

Postzegels plakken tussen vliegtuigen van Aviodrome

Lelystad, vrijdag 20 maart 2015Luchtvaart-Themapark Aviodrome presenteert op zaterdag 28 maart een grote luchtvaartbeurs. De burgerluchtvaart én de militaire luchtvaart staan dan centraal. Alle facetten van de luchtvaart en daaraan gerelateerde hobby’s worden belicht. Heel bijzonder: POST NL presenteert tijdens de beurs nieuwe postzegels met als thema historische vliegtuigen.

Het betreft de tweede uitgifte in een serie van 24 postzegelvellen over historische vliegtuigen. De afgebeelde modellen zijn ditmaal Lockheed Vega, Wright Flyer, Boeing 737 en F117 Nighthawk. Op het vel zijn ook feiten en cijfers over de betreffende toestellen te vinden.

Luchtvaart-Themapark Aviodrome en de beurszalen zijn van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor het publiek. Bezoekers vinden er van alles op het gebied van burgerluchtvaart en militaire luchtvaart. Verenigingen, clubs en stichtingen presenteren zich aan het publiek. Daarnaast worden er allerlei items (boeken, bouwdozen, modellen, verzamelingen) tentoongesteld en te koop aangeboden. Natuurlijk is tijdens de beurs ook het museum te bezichtigen. Onder de titel ‘Aviodrome presents’ vinden er ook diverse presentaties van inspirerende sprekers plaats die interessant zijn voor zowel de museum- als de beursbezoekers. Maar let wel op: de tijd vliegt namelijk bij Aviodrome!

Tickets
Bezoekers van de luchtvaartbeurs kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief. De speciale e-tickets (alleen geldig op 28 maart) kosten 9,95 euro en zijn uitsluitend verkrijgbaar via de webshop van Aviodrome op www.aviodrome.nl.

Bezoekersrecord
In 2014 passeerden bij Aviodrome maar liefst 200.000 bezoekers de controlepoortjes. Aviodrome brak daarmee een absoluut bezoekersrecord. In 2012 en 2013 lag het aantal bezoekers nog op 160.000: het totaal aantal bezoekers heeft in 2014 dus een enorme vlucht genomen.