woensdag , 24 april 2024
Germanwings

Airbus van Germanwings neergestort in Frankrijk

Hedenmorgen is rond 11:00 uur een Airbus A320 van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings neergestort nabij de Zuid-Franse plaats Prads-Haute-Bléone, ten noord-oosten van Digne-les-Bains in de Franse Alpen. Aan boord waren 144 passagiers en 6 bemanningsleden. Het betreft vlucht 4U9525 van Barcelona naar Düsseldorf. De eerste brokstukken zijn inmiddels aangetroffen. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Premier Hollande van Frankrijk zegt dat de omstandigheden doen vermoeden dat er geen enkele overlevende is. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt of er Nederlanders aan boord waren. De wrakstukken liggen op zo’n 2700 meter hoogte in bijzonder moeilijk toegankelijk gebied.

Germanwings is een Duitse budgetmaatschappij en een dochteronderneming van Lufthansa.

Link:
– http://www.flightradar24.com/data/airplanes/d-aipx/#5d42675

germanwingsroute


N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.

Voor verdere informatie verwijst zij naar de rapportage van de betrokken autoriteiten en instanties welke eventueel (na het verschijnen daarvan) door Vliegen in Nederland zal/kan worden gepubliceerd.