dinsdag , 28 mei 2024

KLM breidt samenwerking Chinese partners verder uit

Amstelveen, 26 maart 2015 – KLM verstevigt haar samenwerking met haar Chinese partners China Southern Airlines en Xiamen Airlines. In het bijzijn van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur & Milieu), tekenden Pieter Elbers, president-directeur KLM, Mr. Che Shanglun, Chairman & CEO Xiamen Airlines, en Ren Jidong, Executive Vice President van China Southern Airlines vandaag in Shanghai een uitbreiding van de joint venture overeenkomst die het partnerschap bekrachtigt. De ondertekening vond plaats tijdens de handelsmissie onder leiding van minister-president Mark Rutte.

Met ingang van 26 juli 2015 wordt de samenwerking met China Southern Airlines uitgebreid door de toevoeging van dochtermaatschappij en SkyTeam-partner Xiamen Airlines. Xiamen Airlines voert vanaf die datum drie keer per week een retourvlucht uit van Xiamen naar Amsterdam als aanvulling op de driewekelijkse KLM-operatie naar en van Xiamen. Hiermee bieden KLM en Xiamen Airlines haar klanten de route gezamenlijk zes keer per week aan.

Pieter Elbers, KLM President & CEO: KLM investeert al jarenlang in de relaties met China. De toevoeging van Xiamen Airlines betekent een verdere versterking van onze positie in China. Wij kennen Xiamen Airlines als een zeer betrouwbare en goed georganiseerde maatschappij met een uitstekend product.Jarenlange verbintenis KLM en China
KLM en China Southern Airlines werken al sinds 1996 samen op de Amsterdam-Beijing route. Vanaf dat moment ontwikkelde zich een strategische samenwerking. Zo voegde KLM meer routes toe tussen Amsterdam en Mainland China (Chengdu, Hangzhou, Xiamen en samen met China Southern Airlines Guangzhou) door middel van een codeshare overeenkomst in 2001 en een Joint Venture Agreement in 2006. KLM is trots op haar partnerschap met China Southern Airlines, waardoor Amsterdam de gateway is naar China en de gateway voor Chinese reizigers naar Europa en de rest van de wereld.

KLM en China Southern Airlines bieden nu samen acht non-stop bestemmingen aan vanuit Amsterdam naar Greater China, met 57 frequenties per week. Per 26 juli 2015 zijn het zestig frequenties met de vluchten van Xiamen Airlines. Air France en KLM vliegen gezamenlijk op negen bestemmingen in Groot-China met 88 frequenties per week.

Code-sharing
KLM en Xiamen Airlines maken beide deel uit van SkyTeam. De vluchten van Xiamen Airlines zullen in codeshare met KLM worden uitgevoerd. KLM en Xiamen Airlines hebben op dit moment al een eenzijdige codeshare samenwerking naar zes bestemmingen in China. Door de uitbreiding van de vluchten tussen Amsterdam en Xiamen zullen KLM en Xiamen Airlines hun codeshare samenwerking in China en Europe uitbreidingen naar vijftien bestemmingen. Ook zullen de maatschappijen hun vluchtnummers hun vluchtnummers delen op de route tussen Amsterdam en Xiamen.

Over Xiamen Airlines
Xiamen Airlines is opgericht op 25 juli 1984 en is eigendom van China Southern Airlines (51 %), Xiamen Construction and Development Group (34%) en Jizhong Energy Group (15%). Het hoofdkantoor is gevestigd in Xiamen Gaoqi International Airport (XMN). Xiamen Airlines heeft ook zes bases in Beijing, Fuzhou, Hangzhou, Changsha, Nanchang en Tianjin. Xiamen Airlines (IATA-aanduiding MF) is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die een ‘all Boeing’ vloot hebben. Xiamen Airlines heeft een totaal van 116 vliegtuigen, waaronder een mainline van negentig Boeing 737-800 en drie gloednieuwe Boeing 787-8, met een gemiddeld leeftijd van 5,3 jaar. Met een netwerk dat Groot-China, Japan, Korea en Zuidoost-Azië omvat, opereert Xiamen Airlines naar 56 binnenlandse bestemmingen en 13 bestemmingen in Azië-Pacific.