vrijdag , 12 april 2024
KLM

KLM nieuwste Boeing 777-300: Tijuca National Park

Amstelveen, 31 maart 2015 – Afgelopen zaterdag kwam de nieuwste KLM Boeing 777-300 aan op Schiphol vanuit Seattle. KLM heeft de traditie haar toestellen van een naam te voorzien. Voor dit type toestel zijn dat werelderfgoederen en natuurparken, zoals de Iguazu Falls en de Mount Kilimanjaro. Vandaar dat deze 24e Boeing 777 met registratie PH-BVN de naam ‘Tijuca National Park’ heeft gekregen. Dit National Park bevindt zich in de stad Rio de Janeiro, Brazilië en heeft een oppervlakte van 32km².

Het nieuwe Boeing-toestel is de eerste 777-300ER die wordt opgeleverd met de nieuwe configuratie in zowel Economy Class als World Business Class en met de nieuwe livery. Eind april volgt de PH-BVO met een nieuwe configuratie en livery. De 777-vloot zal dan uit 25 vliegtuigen bestaan.

Nieuw cabine-interieur Economy Class
De nieuwe Economy Class-stoelen bieden reizigers meer beenruimte. Dankzij het slimme ontwerp van de nieuwe Economy Class stoelen wordt extra beenruimte gecreëerd, wat zorgt voor meer comfort. En er is meer; de ergonomisch geoptimaliseerde hoofdsteun biedt een verbeterde ondersteuning van de nek. Speciaal ontworpen kussens, duurzame high-density materialen en een stopcontact geven de passagier rust en controle. Een andere belangrijke verbetering is dat de nieuwe stoelen de lichtste in hun klasse zijn. Minder gewicht betekent brandstofbesparing, wat weer leidt tot een lagere CO2-uitstoot.

Inflight Entertainmentsysteem
In het nieuwe cabine-interieur is ook een nieuw inflight entertainmentsysteem aangebracht met onder andere grotere 9 inch touchscreens in HD-kwaliteit, interactieve 3D-kaarten en de mogelijkheid om via ‘seat chat’ te communiceren met medereizigers. Het inflight entertainmentsysteem geeft toegang tot meer dan 150 films en 200 tv-programma’s in vele talen, waaronder een groot aantal lokale films.

Luxueuze persoonlijke ruimte in World Business Class
Tegelijk met de introductie van de nieuwe Economy Class voert KLM de nieuwe World Business Class in op de Boeing 777. Centraal staat hierbij de nieuwe full-flatstoel. De positionering van de nieuwe stoelen in de cabine en diverse slimme designkeuzes zorgen voor maximale privacy tijdens het slapen of werken. Onder meer de warme kleuren, die per stoel verschillend zijn, en veel bergruimte zorgen voor ultiem comfort en meer persoonlijke ruimte voor de passagier. Samen met de grotere zachte kussens en luxe nieuwe dekens geeft dit de nieuwe World Business Class een warme en vriendelijke sfeer. Het persoonlijke 16 inch scherm, dat wordt bediend met een handset met touchscreen, maakt de luxe World Business Class-ervaring compleet. Daarnaast wordt een dual screen ervaring geboden doordat tijdens het kijken van een film de passagier tegelijkertijd kan gamen en chatten.

Foto: Andres Bolkenkaas