dinsdag , 28 mei 2024
KLM Cityhopper

KLM Cityhopper vernieuwt vloot met zeventien Embraer toestellen

Amstelveen, 30 maart 2015 – KLM Cityhopper vernieuwt haar vloot door de aanschaf van 15 Embraer 175 vliegtuigen (E175+) en twee Embraer 190 vliegtuigen (E190). KLM Cityhopper verwelkomt de eerste twee E190 toestellen al in december 2015. De 15 E175+ toestellen worden tussen maart 2016 en juni 2018 toegevoegd aan de KLM Cityhopper vloot.

Pieter Elbers, president-directeur KLM: “Met de aanschaf van deze 17 Embraer vliegtuigen en de optie om in de toekomst nog 17 Embraer toestellen te bestellen, zet KLM een volgende stap in de vernieuwing van haar vloot. KLM blijft continu investeren in vloot en product om onze passagiers het beste te blijven bieden en onderstreept het commitment van KLM en KLM Cityhopper naar onze klanten.“

Directeur KLM Cityhopper Boet Kreiken: “Deze strategische beslissing past binnen het KLM Cityhopper beleid om continu te innoveren. De nieuwe vloot zal nog meer bijdragen aan een optimale operatie voor de 7 miljoen passagiers die jaarlijks met KLM Cityhopper vliegen.“

Met de komst van de nieuwe Embraer vliegtuigen verlaten 19 Fokker 70 vliegtuigen gefaseerd de operatie. De timing loopt gelijk met de komst van de Embraer toestellen. De KLM Cityhopper vloot bestaat in 2018 uit 30 E190 en 15 E175+vliegtuigen. Hiermee wordt een enorme efficiencyslag gemaakt, immers de hele vloot bestaat dan uit Embraer vliegtuigen. De KLM Cityhopper cockpit crew vliegt beiden Embraer types. KLM Cityhopper en Hop! hebben samen ook een optie getekend voor 17 nieuwe Embraer toestellen.

Stoelcapaciteit vloot neemt toe
De stoelcapaciteit van de KLM Cityhopper vloot neemt toe met de aanschaf van de nieuwe Embraer vliegtuigen. De E190 heeft 100 stoelen en de E175+ heeft 88 stoelen. De Fokker 70 bevat 80 stoelen waarvan de middelste stoel in de Business Class niet te boeken is. De 15 E175+ toestellen worden voorzien van moderne ‘slimseats’. De twee E190 toestellen krijgen dezelfde comfortabele stoelen als in de huidige Embraer 190 vloot.

Fuel efficiency
De nieuwe Embraer vloot heeft een veel betere fuel efficiency ten opzichte van de Fokker 70 vloot. De nieuwste E175+ is de meest efficiënte en zuinige toestel binnen de Embraer serie. De vliegtuigen worden uiteraard geleverd in de nieuwe KLM-livery.

Over KLM Cityhopper
KLM Cityhopper voert ongeveer 300 vluchten per dag uit voor KLM. Deze vluchten zijn allemaal binnen Europa, naar 54 veelal zakelijke bestemmingen. Dagelijks kiezen ruim 18.000 passagiers voor een vlucht met KLM Cityhopper. Recent is KLM Cityhopper uitgeroepen door een internationale vakjury tot ‘Regional Airline of the Year’ 2015.