donderdag , 25 juli 2024
Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum: ‘Leukste uitje van Utrecht’

Soesterberg, 31 maart 2015 – Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg is door het Land van ANWB uitgeroepen tot  het ‘Leukste uitje van Utrecht’. Directeur Hedwig Saam ontving gister de prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB.

200.000 bezoekers 
Het  museum is ruim 3 maanden open en heeft inmiddels meer dan 200.000 bezoekers ontvangen. Directeur Hedwig Saam: “het is ongelooflijk dat we zo snel na de opening deze mooie prijs in ontvangst mogen nemen,  we zijn er ontzettend blij mee”. ANWB-leden zijn erg te spreken over de sfeer, de indrukwekkende collectie en persoonlijke verhalen en zij ervaren het NMM als een echt dagje uit.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Het museum is 11 december 2014 door Zijne Majesteit de Koning geopend en nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

NMM