vrijdag , 21 juni 2024
VFR-Pilots

Nooit meer verlegen om een leuke VFR bestemming

VFR Pilots is een nieuwe website (www.vfrpilots.com) waar, op eenvoudige wijze tips, trips en luchtvaart gerelateerde evenementen met elkaar uitgewisseld kunnen worden. De site is ontwikkeld door Mark de Raaf en Marc van de Put. Het gebruik van de website is gratis.

Het idee is ontstaan toen Marc van de Put bij de KLM werkte. Voor het vliegend personeel was er een intranetsite waarop onderling tips konden worden uitgewisseld over interessante activiteiten op de verschillende bestemmingen.

De website is afhankelijk van de verslagen van de piloten. Hoe meer piloten verslagen uploaden, hoe groter de kwantiteit aan informatie. Om te beginnen zijn vrijwel alle vliegvelden van de wereld al ingevoerd op de VFR pilots website. Men kan ook collega vliegers ‘volgen’ om op de hoogte te blijven van activiteiten, zoals wanneer er een tip of trip is toegevoegd.

De functionaliteit van VFR Pilots zal regelmatig worden uitbreid. Zo is de profielpagina van de vlieger behoorlijk aangepast en is er een app voor iPhone en Android in aanbouw. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om weersinformatie via de site van VFR Pilots te verstrekken.

De site van VFR Pilots wordt ontwikkeld en ondersteund door De Raaf Media uit Hoogeveen. De kernactiviteit van De Raaf Media is webdesign. De focus ligt op het maken van gebruiksvriendelijke websites en het vergroten van de vindbaarheid van deze websites. Alle websites worden standaard responsive en adaptive opgemaakt. De Raaf Media maakt gebruik van open source producten, zoals een CMS, CRM of webwinkel software.

Link:
– www.vfrpilots.com

Tripreport VFR-Pilots