woensdag , 29 mei 2024

Tweede zwarte doos (FDR) Germanwings vlucht 4U9525 gevonden

Marseille (F), 2 april 2015 – De tweede zwarte doos (Flight Data Recorder) van de Airbus A320 van Germanwings, die vorige week neerstortte in de Franse Alpen, is gevonden. Het omhulsel van de FDR was al eerder gevonden. Dit heeft justitie in Marseille donderdag bekendgemaakt.

Op de Flight Data Recorder staan alle technische gegevens van de vlucht. Mogelijk komt er meer informatie beschikbaar over het verloop daarvan.

De FDR is beschadigd teruggevonden. Toch hoopt de Franse aanklager dat informatie uit de Flight Data Recorder geanalyseerd kan worden.

cvr
Cockpit Voice Recorder

De Cockpit Voice Recorder (CVR) werd al vorige week dinsdag zwaar beschadigd aangetroffen. Op basis van de gesprekken in de cockpit konden onderzoekers vrij snel achterhalen dat de copiloot zeer waarschijnlijk het vliegtuig moedwillig heeft laten neerstorten.

Duitse aanklagers lieten afgelopen donderdag weten dat het erop lijkt dat de copiloot naar zelfmoordmethoden heeft gezocht op internet.

Ook zou hij zich hebben verdiept in de beveiliging van cockpitdeuren, meldt persbureau AP.


.
N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.

Voor verdere informatie verwijst zij naar de rapportage van de betrokken autoriteiten en instanties welke eventueel (na het verschijnen daarvan) door Vliegen in Nederland zal/kan worden gepubliceerd.