donderdag , 25 juli 2024

Cessna verongelukt naast Duitse Autobahn

Hatten (D), 12 april 2015 – Op de Duitse Autobahn A28 is vanmiddag een Cessna 172 met vier inzittenden verongelukt. De piloot van het vliegtuig heeft de crash niet overleefd, drie anderen raakten zwaargewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het toestel was volgens de Duitse politie opgestegen van de luchthaven Oldenburg-Hatten, ten westen van Bremen, 100 kilometer over de Nederlandse grens.

Door nog onbekende oorzaak is het toestel kort na de start verongelukt. Het kwam vlak naast de vangrail terecht. De snelweg werd in verband met mogelijk ontploffingsgevaar enige tijd geheel afgesloten. Een team van vier medewerkers van de Bundesstelle für Flugunfalluntersuchung – BFU (dienst voor onderzoek van luchtvaartongevallen) uit Braunschweig is onderweg naar de site.

 germany-snelweg

N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.

Voor verdere informatie verwijst zij naar de rapportage van de betrokken autoriteiten en instanties welke eventueel (na het verschijnen daarvan) door Vliegen in Nederland zal/kan worden gepubliceerd.