vrijdag , 21 juni 2024

Wie wordt de eerste Nederlands Kampioen Rally Motorvliegen?

Op zaterdag 13 juni* a.s. zal de tweede Dutch Open Air Rally (DOAR) gehouden worden. Dankzij de medewerking van de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) heeft het evenement inmiddels een officiële status gekregen. De FAI (Féderation Aeronautique Internationale) heeft haar goedkeuring verleend en mede daardoor mag de winnaar zich voortaan officieel Nederlands Kampioen Rally Motorvliegen noemen.

De rally bestaat uit twee delen. ’s Morgens vliegen de deelnemers vanaf hun respectievelijke ’thuisbases’ naar een zogenaamd IP (initial point). Vervolgens begint men aan een (navigatie)vlucht die uit zal komen op Rotterdam The Hague Airport.

Na de lunch in Brasserie Waalhaven vertrekken de deelnemers ’s middags voor het tweede deel van de rally. Ook dit deel zal uit een navigatievlucht bestaan, maar nu worden alle verrichtingen geregistreerd door middel van een zogenaamde ’tracker’. De tracker verstuurt vluchtgegevens, zoals bijvoorbeeld hoogte, snelheid en koers naar de controlepost op vliegbasis Woensdrecht. Daar kan men op een groot beeldscherm de posities van de equipes volgen. De vluchtgegevens worden opgeslagen, beoordeeld en daarna gebruikt om het klassement op te maken. De organisatie verzoekt iedereen voor 30 april a.s. in te schrijven, zodat de lijst van deelnemers op tijd beschikbaar gesteld kan worden aan de KLu voor screening en toelating tot de vliegbasis.

Ook dit jaar doet er weer een grote verscheidenheid aan vliegtuigen mee aan de DOAR; naast de bekende Pipers en Cessna’s mogen wij ons ook verheugen op de komst van een helikopter en een Pilatus PC-7 van onze Koninklijke Luchtmacht.

Op 27 juni 2015 vindt de prijsuitreiking plaats in Worldhotel Wings op Rotterdam The Hague Airport.

De Stichting Dutch Air Rally is de opvolger van de legendarische ISACAR (Inter Service And Civil Air Rally) die in 2012 voor het laatst werd gehouden. Al snel daarna werd het plan opgevat om de vliegrallytraditie in Nederland voort te zetten. Met als gevolg dat op 13 september 2013 de eerste editie van de Dutch Open Air Rally plaatsvond.

Lees ook: Dutch Open Air Rally heeft FAI erkenning

Links:
Inschrijven Dutch Open Air Rally 2015
– Dutch Open Air Rally 2015 wordt o.a. mogelijk gemaakt door

* uitwijkdatum 14 juni 2015

abo-add620-220