zaterdag , 13 juli 2024

Eclipse en Kestrel samen onder paraplu van ONE Aviation

AERO Friederichshafen (D), 16 april 2015 – Gaan wij getuige zijn van de verrijzenis van een nieuw en machtig bolwerk in de general aviation? De tijd zal het leren. Feit is wel dat Eclipse Aerospace (Eclipse 550 very light jet) en Kestrel Aircraft (K350 turboprop, nog niet gecertificeerd), hebben aangekondigd de krachten te bundelen in een organisatie met de naam ONE Aviation. De oprichting van het nieuwe bedrijf werd tijdens de opening van de Aero Friederichshafen 2015 aangekondigd.

Alan Klapmeier zal de nieuwe organisatie aanvoeren als CEO. Hij is de oprichter van Kestrel en heeft  voorheen, samen met zijn broer Dale een succes van Cirrus Aircraft weten te maken. Hij ziet de Eclipse 550 als een logische volgende stap voor zijn Kestrel K350 klanten. Alan’s eerste officiële daad als CEO; het verhogen van de productie van de Eclipse 550. In 2014 lag de productie op één toestel per maand. In de toekomst hoopt hij een heel pakket van GA producten aan te kunnen bieden.

“Ik ben ervan overtuigd dat zowel onze huidige, maar ook toekomstige klanten, waardering zullen hebben voor Alan’s visie, ervaring met vooruitstrevende ontwerpen, ontwikkeling en productie van één van ’s werelds succesvolste luchtvaartprogramma’s”, aldus voormalig bestuursvoorzitter en CEO van Eclipse Aerospace, Mason Holland. Die overigens aan zal blijven als bestuursvoorzitter van ONE Aviation.

Naast dat er één managementteam zal zijn, zullen de operatie, integraal ketenbeheer, verkoop en marketing van Eclipse en Kestrel samengevoegd worden onder ONE Aviation. Verder zullen de beide ondernemingen als twee aparte businessunits blijven opereren vanuit de reeds bestaande locaties in Albuquerque (NM), Superior (WI) en Brunswick (ME) in de VS.

Link:
– http://www.oneaviation.aero

One-Aviation