woensdag , 29 mei 2024
KLM 787

Ontwikkeling vliegtuigtechniek in de luchtvaart

Lelystad, 20 april 2015 – AOPA Nederland organiseert op zaterdag 25 april een symposium met de titel ‘Ontwikkeling vliegtuigtechniek in de grote en kleine luchtvaart’. Inmiddels hebben wij bevestiging van de komst van KLM gezagvoerder, tevens engineering pilot B787, Frank Hofstra. Hij praat u bij over de introductie van de Boeing 787 bij KLM en alles wat daarbij komt kijken.

Jaap-Jan Ferweda, importeur van Pipistrel voor de Benelux, verzorgt een presentatie over de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische en hybride voortstuwing van lichte vliegtuigen. René Bubberman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers en maker en eigenaar van een prachtige RV7, biedt u een blik in de wereld van de ‘experimentals’. Omdat thema-sprekers doorgaans voor wat meer belangstelling zorgen dan een ‘kale’ ALV verzoeken wij u – met het oog op de verdere organisatie – per email (secretary@aopa.nl) kenbaar te maken of u op 25 april naar de ALV en het aansluitende symposium komt.

Voorlopig programma symposium (aanvang 14.00 uur):
– How will hybrid and electric flying impact the future of GA? – Jaap-Jan Ferweda (iFly)
– Boeing 787, techniek en operatie – Frank Hofstra (KLM)
– Bouw je eigen vliegtuig – René Bubberman (NVAV)

De ALV is alleen voor AOPA-leden toegankelijk. Het symposium is ook toegankelijk voor niet leden. Entree voor niet-leden: € 25*. Bovengenoemd programma is onder voorbehoud. Via onze website, de nieuwsbrief en social media houden wij u op de hoogte van de verdere invulling. Wij hopen op 25 april veel leden en voor het symposium ook andere belangstellenden te mogen begroeten. Lokatie: DeVoort Hangaar, Lelystad Airport.

* Note: zowel AOPA, KNVvL als NVAV leden hebben gratis toegang tot het symposium.