woensdag , 24 april 2024
Solar Impulse 2

Solar Impulse 2 aangekomen in Nanjing, China

Nanjing (China), 23 april 2015 – Na een ‘stopover’ van 20 dagen op Chongqing Jiangbei International Airport (ZUCK), is de Solar Impulse 2 afgelopen dinsdag voor haar tweede tussenstop in China, veilig geland op Nanjing Lukou International Airport (ZSNJ). Bertrand Piccard volbracht de vlucht met het solar-energie aangedreven toestel in 17 uur en 22 minuten.

“Mijn taak als piloot was relatief eenvoudig. De voorbereidingen bleken echter een stuk ingewikkelder voor de technici van Altran (partner in het SI2 project) en het team van meteospecialisten in het mission control center in Monaco. Tijdens simulaties werden alle mogelijkheden onderzocht om te bepalen wat op de route, de beste vliegvelden waren voor een eventuele pitstop, de invloed van verschillende snelheden, hoogten en holdings. Tijdens het hele proces hebben wij alle medewerking van de Chinese autoriteiten gekregen en stonden zij open voor onze steeds maar wijzigende verzoeken. Wij zijn nog altijd blij verrast door de gedrevenheid waarmee het hele team werkt om van dit ‘first Round-The-World flight without fuel’ project tot een succes te maken”, aldus Piccard, die een van de initiatiefnemers van de Solar Impulse project is.

Dit deel van het traject is ook belangrijk om alles te fine-tunen in voorbereiding op de oversteek van de Stille Ocean, begin mei. Natuurlijk is men daarbij ook sterk afhankelijk van de weerscondities. De oversteek zal, als alles volgens plan verloopt, vijf dagen en evenzoveel nachten in beslag nemen. Het zal hoe dan ook een prestatie zijn die nog nooit eerder vertoond is.

Na aankomst van de SI2 in Nanjing zei André Borschberg (mede-initiatiefnemer, CEO en piloot); “Nanjing vormt het knooppunt in deze missie; hier komt al ons werk van de afgelopen 12 jaar samen. Dit is het moment van de waarheid, waarbij alle technische en persoonlijke uitdagingen moeten zijn overwonnen. We hebben minder dan een maand de tijd om ons voor te bereiden op de oversteek van de Stille Oceaan, van Nanjing naar Hawaii. Dit zal de langste vlucht van de SI2 worden tot nu toe.”

Samenvatting van de vlucht van Chongqing naar Nanjing:

Piloot: Bertrand Piccard
Start: 21/04/2015 om 6:06 uur lokale tijd
Geland:           21/04/2015 om 23:28 uur lokale tijd
Vliegtijd: 17 uur en 22 min.
Maximum hoogte: 4,270 m. (14,009 ft)
Maximum grondsnelheid: 95 km/h.
Afgelegde afstand: 1.241 km

 

Solar Impulse 2