dinsdag , 28 mei 2024

Hawker Hunter en Hurricane op Oostwold Airshow

Oostwold, 6 mei 2015 – Een Hawker Hunter en Hurricane komen naar de Oostwold Airshow. De Hawker Hunter F-6A van de DHHF werd gebouwd in 1956 en is sinds 2007 in Nederlandse handen. De kist wordt gevlogen vanaf de Vliegbasis Leeuwarden en is het enige Nederlandse vliegende exemplaar. De Hawker Hurricane neemt de plaats in van de Franse Mustang ‘Moonbeam McSwine’.

Zondag 24 mei, Take-off Day
De Airshow Takeoff Day is verdeeld in twee vliegblokken. Voor en tussen de vliegblokken kunnen er rondvluchten boven de Blauwe stad en het Oldambtmeer worden gemaakt. Maar ook een (proef)vliegles in een supersnelle Aviat Pitts behoort tot de mogelijkheden. Tickets zijn verkrijgbaar op het evenemententerrein. De AOPA verzorgt een workshop ‘Leer vliegen’. Ook is er een gloednieuwe Motion Based Simulator, die garant staat voor een spannende ervaring.

Maandag 25 mei, Oostwold Airshow Day
De Oostwold Airshow Day staat helemaal in het teken van vliegen met o.a. onze ‘Damn Yankee’, het Fokker Four Team en nog veel meer. Verder is er een imposant warbirdblock met Spitfires, Mustangs, een Goodyear Corsair, de Hawker Hurricane en niet te vergeten, de Hawker Hunter. De dag wordt afgesloten met de Tiger Formation.

Voor meer informatie en het volledige programma zie: www.oostwold-airshow.nl

Foto: John Dibbs via Oostwold Airshow

abonneer je op Vliegen in Nederland magazine

Vliegen in Nederland magazine