zaterdag , 18 mei 2024
Helikopter in Pakistan

Nederlandse ambassadeur betrokken bij helikopterongeval

Gilgit (Pakistan), 8 mei 2015 – De Nederlandse ambassadeur in Pakistan, Marcel de Vink, is gewond geraakt bij een ongeluk met een helikopter in dat land. Er zouden zes doden zijn gevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat De Vink gewond is geraakt en het ministerie en de Nederlandse ambassade in nauw contact staan met de Pakistaanse autoriteiten. Over de aard van de verwondingen van De Vink is nog niets bekend. De Vink is sinds 2013 ambassadeur in Pakistan.

De helikopter, van het type Mil Mi-17, stortte neer op een school in een vallei. Er vielen zes doden, onder wie de ambassadeurs van Noorwegen en de Filipijnen. Ook de echtgenotes van de ambassadeurs van Indonesië en Maleisië kwamen om, net als de twee piloten van de helikopter. Dat meldt de Pakistaanse krant Dawn.

Naast De Vink raakte ook de Poolse ambassadeur en nog een derde persoon gewond. Ze zijn met helikopters naar een militair ziekenhuis gebracht in de plaats Gilgit. Hoe erg hun verwondingen zijn, is niet duidelijk.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. De school waar de helikopter op neerstortte, vloog in brand. ”We werden gevraagd om veel ambulances te sturen, omdat de situatie urgent was”, aldus een officiële bron. Er zouden zeventien mensen aan boord zijn geweest van de helikopter.

In totaal vlogen drie helikopters van het Pakistaanse leger de delegatie van buitenlandse vertegenwoordigers en hun entourage naar de regio Gilgit-Baltistan. In totaal zouden er 37 mensen deel hebben genomen aan de trip, aldus een passagier van een van de helikopters.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.

bron: ANP