vrijdag , 21 juni 2024

Schiphol en Charles de Gaulle organiseren hackathon

Schiphol, 7 mei 2015 – Amsterdam Airport Schiphol en Paris-Charles de Gaulle Airport organiseren begin juni de eerste simultane airport hackathon ooit, genaamd ‘Hack&Fly’. Developers, innovators, marketeers en start-ups uit diverse landen zullen gelijktijdig in Parijs en Amsterdam een weekend lang werken aan de ontwikkeling van apps die de ultieme luchthavenbeleving mogelijk moeten maken.

De ‘Hack&Fly’ hackathon komt voort uit de ambitie van beide luchthavens om voorloper te zijn in de markt en is onderdeel van de ‘open innovatie’-filosofie om samen met klanten, leveranciers en andere stakeholders vernieuwende concepten te ontwikkelen. Schiphol en Paris-Charles de Gaulle hebben als gezamenlijk doel om na afloop van de hackathon minimaal één innovatief project op te starten dat fundamenteel bijdraagt aan de verbetering van de luchthavenbeleving van passagiers, de zogenaamde passenger journey.

De opdracht aan de deelnemers van de hackathon is om toepassingen te ontwikkelen die de luchthavenbeleving op zowel Schiphol als Paris-Charles de Gaulle kunnen verbeteren. De deelnemers worden hierbij uitgedaagd om de laatste trends op het gebied van wearables, connected devices en mobile in te zetten. Hiervoor maken Schiphol en Paris-Charles de Gaulle hun data toegankelijk. Hetzelfde geldt voor data van de steden Amsterdam en Parijs.

“Bij Schiphol werken we elke dag aan het optimaliseren van de passagiersbeleving, waarbij het bieden van service en gemak centraal staan,” aldus de CCO van Schiphol, Maarten de Groof. “In toenemende mate is de digitale en online wereld hierbij cruciaal. Onze droom? Een Fully Digital Enabled Airport. Daarom bundelen we onze krachten met Paris-Charles de Gaulle Airport en dagen we gezamenlijk internationale developers, marketeers en innovators uit om mee te denken over hoe we ook in de toekomst de ultieme luchthavenbeleving voor de reizigers kunnen blijven bieden.”

De deelnemers aan de hackathon kunnen kiezen uit vijf domeinen waarvoor zij een innovatieve toepassing bedenken: queuing/waiting, smart airport, transportation, premium en social. Het winnende concept moet bijdragen aan het vergroten van het reisgemak voor de passagier, maar geeft ook het verblijf op de luchthavens een nieuwe impuls. De winnaar van de 48 uur durende hackathon vliegt na afloop van het evenement direct naar San Francisco.

Link:
– www.hackandfly.com