woensdag , 24 april 2024
Piper M500

Eerste Piper M500 verkocht in Europa

Genève (Zwitserland), 20 mei 2015 – Piper Aircraft heeft haar eerste M500 verkocht, binnen Europa. De gelukkige nieuwe eigenaar is de OK Aviation Group uit Tsjechië. “Vanaf het moment dat de M500 geïntroduceerd werd, is er veel belangstelling voor dit toestel”, aldus Drew McEwen VP Sales and Marketing bij Piper Aircraft. “Wij zijn er bijzonder trots op de M500 al in een vroeg stadium op de Europese markt verkocht te hebben. We verwachten dan ook dat dit een positief effect heeft op het verloop van toekomstige verkopen.”

Piper M500
De M500 is niet een Meridian met alleen maar een nieuw rugnummer. Er zijn wel degelijk flinke stappen gemaakt in de verdere ontwikkeling van deze eenmotorige turboprop. Zo is bijvoorbeeld de avionics suite volledig op de schop gegaan. In de oorspronkelijke Meridian was dit een allegaartje van systemen van verschillende producenten. Al snel stapte men bij Piper over op een combinatie van Avidyne Entegra en Garmin. Maar nu zijn alle avionics geïntegreerd in het inmiddels vertrouwde Garmin G1000 ‘glass cockpit’ systeem.

Pratt & Whitney PT6
De M500 heeft de oerdegelijke Pratt & Whitney PT6A-42A turboprop met 500 shp. in de neus. De grotere betrouwbaarheid van deze turboprop t.o.v. van een ‘piston engine’ is niet geheel onbelangrijk. Hou er rekening mee dat het hier om een eenmotorige kist gaat.

OK Aviation Group
De Tsjechische OK Aviation Group bestaat uit vier ondernemingen die allemaal betrokken zijn bij de General Aviation. In de huidige samenstelling bestaat het bedrijf sinds 2010. Zij zijn ondermeer importeur voor Piper, Cirrus en Pilatus. Daarnaast is er een onderhoudsbedrijf en een vliegschool.

Links:
– http://www.piper.com
– http://www.ok-aviation.cz/en
– http://www.interaviationsupport.nl