woensdag , 24 april 2024

KLM lanceert game ‘Jets’

Amstelveen, 20 mei 2015 – KLM lanceert Jets, een mobile entertainment game die vanaf vandaag gratis te downloaden is via de Apple App Store en de Google Play Store. Iedereen met een smartphone kan de ‘mission based endless flyer’ spelen. Het spel heeft een speciale feature alleen voor KLM klanten. KLM-passagiers die op tijd zijn bij hun gate op Amsterdam Airport Schiphol krijgen daarvoor een in-game beloning.

Net als bij KLM’s eerste game Aviation Empire, koppelt KLM gaming opnieuw aan de echte wereld. Voor elke ticketreservering ontvangen klanten een in-game beloning in de vorm van Wings, de in-game currency. Via beacon-technologie op Amsterdam Airport Schiphol ontvangen KLM Jets-spelende passagiers vervolgens hun beloning op hun smart phone. En de beloning loopt op met een aanzienlijk aantal extra Wings als zij op tijd bij de gate zijn.

Tjalling Smit, Senior Vice President e-Commerce Air France KLM:
“KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die een zelf ontwikkelde game inzet om het gedrag van passagiers positief te beïnvloeden. Gaming is al een aantal jaar een van de meest dominante vormen van entertainment.”

Volgens Smit wordt de kracht ervan nog groter als je als bedrijf gaming koppelt aan je core processen. “Bij KLM geloven we hierin. Met de beacon-functionaliteit van Jets leggen we een unieke link tussen Jets als entertainment game en de praktische uitdagingen bij het runnen van een luchtvaartmaatschappij, in dit geval op tijd vertrekken,” aldus Smit.

Game play
In Jets moeten spelers hun papieren vliegtuig veilig door een kartonnen wereld vol obstakels loodsen. Spelers vliegen in het eerste level door het oude centrum van Amsterdam over de beroemde grachten terwijl ze auto’s, trams en boten moeten ontwijken. In de single player mode spelen ze nieuwe missies vrij, verzamelen ze items en verbeteren ze hun high scores. In de multiplayer mode dagen ze hun vrienden uit om in een level een betere score neer te zetten dan zijzelf. Via social media kunnen spelers hun resultaten direct delen met vrienden.

Gedetailleerde papieren wereld
Jets bevat veel herkenbare Amsterdamse details zoals functionerende ophaalbruggen, trams die rinkelen als je er te dichtbij komt en roestige fietsen die bijna in de gracht vallen. Ook een taxiënd vliegtuig over het viaduct bij Amsterdam Airport Schiphol, de thuishaven van KLM, kan natuurlijk niet ontbreken.

Link:
http://www.klm.com/jets